Severina in Vesna Milek po intervjuju. Foto: SOJ RTV SLO/Adrijan Pregelj
Severina in Vesna Milek po intervjuju. Foto: SOJ RTV SLO/Adrijan Pregelj

Pevka navdušuje množice poslušalcev – nemalokrat zapoje tudi pred slovenskim občinstvom – obenem pa je bila v preteklosti muza številnih mednarodno uspešnih umetnikov, kot so Goran Bregović, slikar Dimitrije Popović, skladatelj Matija Dedić in Tomaž Pandur.

Severina

Pevka se vrača z novim albumom Halo, ob tem pa je privolila tudi v enega najdaljših televizijskih intervjujev v svoji karieri z Vesno Milek. Že pred snemanjem je glasbenica povedala, da pričakuje, da bo to eden najpomembnejših intervjujev v njeni karieri, saj pozna in ceni delo novinarke, s katero sta se nekajkrat že srečali.

V pogovoru je priznala, da se je intervjujem, sploh daljšim, dolgo izogibala. Kot deklica je bila, je razkrila, tiha, zadržana, ni ji bilo do družbe. Kljub vsej slavi in posledično premnogim intervjujem se tako ni nikoli naučila govoriti o sebi, "in to bi rada dosegla", zato je tudi privolila v pogovor z Vesno Milek: "S teboj želim prebiti led." "Zame zasebno življenje ni imelo prostora na odru. Zato mi je bilo vse odveč, ti intervjuji in vse to," je še priznala in dodala, da je zdaj začutila, da je čas, da se malo bolj odpre.

Foto: SOJ RTV SLO/Adrijan Pregelj
Foto: SOJ RTV SLO/Adrijan Pregelj

Tudi o boju za skrbništvo nad sinom

Med drugim se je dotaknila izkušnje z bojem za skrbništvo nad sinom ("Včasih se tudi na sodstvo in pravo ne moreš zanesti."), pa tudi dejstva, da se po sinovem rojstvu trudi, da bi spremenila vzorce obnašanja, ki jih je dobila od svojih staršev. Poudarila je, da se zaveda, da mora ves čas delati na sebi, na svoji osebnostni rasti, sicer bo ostala nesrečna, tako kot so bili nesrečni njeni starši. "Vsi mi smo samo otroci nesrečnih staršev," je prepričana. Čeprav se zaveda, da s svojo osebnostno rastjo ne more vplivati na dejanja drugih, pa lahko spremeni, je prepričana, svoj odnos do dejanj drugih.

"Državni funkcionarji bi morali služiti ljudstvu"

Izognila se ni niti vprašanju o politiki in svojem sporu z Jadranko Kosor: "Bila sem ji čisto simpatična, dokler ni prišla na oblast in začela ukazovati."

Ob tem je najprej poudarila: "Ni šlo za spor. Morala bi nastopiti v Kninu, podpisala sem pogodbo, potem pa tem, ki si jih omenila (HDZ, op. a.), ni bilo všeč, da bi nastopila ... Sledili so grdi zapisi ... In nisem nastopila. Obrazložitev je bila, da bom nastopila v Beogradu in da se bojim priti v Knin." "Zato je bilo grozno, ker imajo politiki tako moč. Vtikajo se v ljudi, ki nimajo nič s tem. Imajo moč, lahko ti preprečijo nastop tu ali tam. Okoli tega so napletli zgodbo, ki ni imela nič z mano," je pojasnila. Pozneje je še opozorila: "Državni funkcionarji bi morali služiti ljudstvu, namesto tega so se pa povampirili, ko so dobili oblast."

O tistem posnetku: Če bi ga hotela sama posredovati javnosti, bi se vsaj naličila

Med drugim je voditeljici zaupala: "Moj največji strah v življenju je, da bi bila zapuščena." Ta strah naj bi bil povezan z izkušnjo iz njenega otroštva, ko je mama po porodu kar pet mesecev ni mogla vzeti v naročje. A, zanimivo, javne sramote je ni (več) strah: "To sem že doživela (smeh)." S tem je namignila na vroči posnetek, ki je pred leti prišel v javnost. Znova je zanikala, da bi ga, kot so jo mnogi takrat obtoževali, javnosti posredovala sama: "Če bi to hotela, bi se vsaj naličila."

Kaj pa je njena življenjska lekcija? "Prevzeti odgovornost za čisto vsako dejanje, ki ga storite v življenju. Dobro ali slabo. In ne tarnajte."