Severina, ki smo jo ujeli po snemanju oddaje NLP, je v živo še lepša kot na fotografijah. Foto: RTV SLO/T. O.
Severina, ki smo jo ujeli po snemanju oddaje NLP, je v živo še lepša kot na fotografijah. Foto: RTV SLO/T. O.
Severina zares uživa v igri in pravi, da igralcem kar malo zavida njihov poklic, saj se lahko vsakokrat prelevijo v koga novega. Foto: RTV SLO/T. O.
Slovensko prestolnico je obiskala pred koncertom v Križankah. Foto: RTV SLO/T. O.

Brez dvoma ena najslavnejših Dalmatink je prišla na obisk v "dnevno sobo" oddaje NLP, kjer se je po lastnih besedah počutila odlično: povedala je, da čuti pozitivno energijo. Tudi v Ljubljani nasploh se Severina dobro počuti, a naše prestolnice ni obiskala kar tako - kot rečeno - v Križankah se v četrtek obeta njen veliki koncert.

V pričakovanju nastopa v Križankah
Kot je povedala lepa pevka (in zadnje čase tudi igralka), so Križanke zares nekaj posebnega, a tam je nazadnje pela, ko je bila v srednji šoli. Komaj čaka, da spet nastopi v tem "prekrasnem prostoru", je povedala in dodala, da za ta koncert pripravlja nekaj drugačnega kot prejšnjič - več pesmi in goste presenečenja (izdala pa je, da bo med njimi tudi Saša Lošić). V Sloveniji je imela "Seve" že ogromno koncertov, v zadnjih letih sicer manj, v 90. letih pa nešteto, tako da ji lahko rečemo tudi neke vrste "slovenska popzvezda", je priznala.

In pevka je postala (tudi) igralka ...
Severina se je zadnje čase prelevila v pravo igralko. Poleg tega, da se na kratko pojavi v filmu Petelinji zajtrk Marka Naberšnika, ki je premiero doživel te dni (v njem je nastopila z Lošićevo skladbo Gardelin), bo luč sveta kmalu ugledal tudi nizkoproračunski film Duhovi Sarajeva, ki so ga snemali že pred leti. Severina ima v "Duhovih" malce večjo vlogo in povedala je, da je bil mesec snemanja tega filma eden najlepših v njeni karieri.

Predtem se je pevka predstavila na odrskih deskah v predstavi Gospoda Glembajevi, njeni igralski začetki pa segajo v čas, ko je imela 14 let in je igrala v amaterskem gledališču. A Severina raje kot v preteklost gleda v prihodnost - trenutno pripravlja projekt s slovenskim režiserjem Vitom Tauferjem, ki ga zelo ceni.

Vabljeni v Križanke!
A najprej jo, kot omenjeno, čaka ljubljanski koncert, kamor je Severina gledalce TV Slovenija povabila (no, vsaj poskusila je) kar v slovenščini - kot se za "slovensko popzvezdo" tudi spodobi, kajne?

A. K.