Foto: Urška Boljkovac
Foto: Urška Boljkovac

SiTi Teater pod zvezdami sta v četrtek z razprodano Predstavo za vsako priložnost odprla Lado Bizovičar in Gašper Konec. Program priljubljenega gledališkega in koncertnega prizorišča se je namreč zaradi ukrepov za preprečevanje okužbe z novim koronavirusom, ki onemogočajo odprtje gledališča, preselil na prijetno pokrito prizorišče na prostem, ki bo to poletje v BTC-ju gostilo cel kup odličnih gledaliških in glasbenih ustvarjalcev, za piko na i pa še premiero nove predstave Klemena Slakonje, Tadeja Toša in Gregorja Podričnika.

Izbor prve predstave se je ponudil kar sam, saj Predstava za vsako priložnost govori prav o tem, da Slovenci vedno najdemo razlog za druženje in zabavo – in česa bi se lahko bolj veselili kot novega kulturnega prizorišča in že same možnosti, da lahko igralci in glasbeniki po mesecih karantenskih predstav in koncertov s kavča spet premešajo pozitivno energijo z gledalci v živo.

Če se bo ob tem treba navaditi na večji razmik med sedišči in samozaščitno ravnanje, tudi prav, najpomembneje je, da se kultura spet vrača med ljudi. To sporočilo pa so z ogledom podprli tudi številni znani ustvarjalci iz glasbenega, modnega, televizijskega, filmskega in gledališkega sveta.

Program v SiTi Teatru pod zvezdami bodo to poletje pletli tudi Janez Hočevar - Rifle, Klemen Slakonja (z enkratnim koncertom in novo predstavo), Tadej Toš, Uroš Kuzman, Perica Jerkovič in Aleš Novak, Zmelkoow, Tanja Ribič, Katalena, Tomi Meglič in Gušti, Samuel Lucas, Uroš Fuerst, Andrej Šifrer in Manca Berlec, Aleksandra Ilijevski (Pliš) in Saša Vipotnik (Neomi) ...

Utrinke četrtkovega dogajanja si oglejte v galeriji.