Sandra (desno) je morala zmago priznati Mariki, a bo kljub temu dobila glavno nagrado in odšla na igralsko izobraževanje v New York. Foto: MMC RTV SLO
Sandra (desno) je morala zmago priznati Mariki, a bo kljub temu dobila glavno nagrado in odšla na igralsko izobraževanje v New York. Foto: MMC RTV SLO
Napaka je nastala pri prepisu prvih treh imen na kartonček, s katerega je voditeljica prebrala imena izbrank. Imena so bila napisana po vrstnem redu po številu glasov, od dekleta z največjim številom glasov navzdol, namesto po vrstnem redu, v katerem bi jih morali poklicati na oder - od druge spremljevalke do zmagovalke. Foto: Delo Revije
Marika Savšek
23-letna Litijčanka Marika Savšek je 10. mis universe Slovenije. Foto: MMC RTV SLO

Neodvisni revizor je namreč ob ponovnem pregledu glasov žirije ugotovil, da so žiranti največ glasov namenili prav njej, svetlolasi Litijčanki, a se je zgodila napaka pri prepisu rezultatov glasovanja na list, s katerega je nato ime zmagovalke prebrala voditeljica finalnega izbora Anja Križnik Tomažin.

V uteho ji bo glavna nagrada
Napačen je bil zapisani vrstni red na omenjenem listu, tako da je domnevna zmagovalka Sandra Marinovič v resnici dobila najmanj glasov od zmagovalne trojice, Marika Savšek pa največ. Bo pa Sandra vseeno odšla na igralsko akademijo v New York, kar je glavna nagrada, ki po navadi pripade samo zmagovalki. Tokrat pa jo je v tolažbo dobila še druga spremljevalka. Na mestu prve spremljevalke ni sprememb, tam ostaja Ljubljančanka Tjaša Resnik.

Plavolasa Litijčanka Marika je bila najbolj všeč tudi bralcem revije Obrazi. Najbolj fotogenična je po mnenju fotografov 19-letna Rebecca Kim Lekše. V polfinale so se poleg zmagoslavne trojice uvrstile še Petra Ropret, Ana Sekolec Kocijančič in Renata Simič.

"Neprijetna in šokantna" ugotovitev
Organizator Delo Revije se za zaplet Sandri iskreno opravičuje, Mariki pa iskreno čestitajo. Zanje je bila ugotovitev revizorja "neprijetna in šokantna", so povedali na tiskovni konferenci, na kateri so pojasnili ozadje zapleta.

Da je rezultat glasovanja napačen, pa nihče od članov žirije ni posumil, saj niti sami do zadnjega niso vedeli, kateremu izmed deklet so skupno namenili največ glasov, je povedal predsednik žirije Aljoša Rebolj.

Na novinarsko vprašanje, kako se počuti zdaj, ko je postala mis universe, je Marika Savšek odgovorila: "Sem v šoku, bila sem zelo vesela tudi naziva druge spremljevalke, zdaj sem pa še toliko bolj. Nisem še dobro dojela, kaj se je zgodilo."

Sandra: "Ne skrivam, da sem pozirala gola"
Na tiskovni konferenci pa seveda ni šlo brez vprašanj na temo, ki je zadnje dni dvigala prah v javnosti. Sandra Marinovič, do danes nosilka naslova mis universe Slovenije 2010, se je namreč že dvakrat (skoraj) gola slikala za najbolj znano moško revijo.

Kar pa je v nasprotju s pravilnikom izbora mis universe, zato je bilo njeno sodelovanje na tem lepotnem tekmovanju sporno, so naglas razmišljali nekateri novinarski kolegi.

Nova druga spremljevalka je zadevo na omenjeni tiskovni konferenci komentirala: "Nisem skrivala, da sem se slikala za Playboy. To so bile okusne fotografije, na katerih se ni videlo nobenega intimnega dela." Kot pravi Marinovičeva, je to, da je pozirala gola, priznala že ob prijavi na lepotni izbor.

Marika Savšek bo lento prevzela "po protokolu", in to kmalu, so povedali organizatorji izbora.