"Skupaj moramo širiti ljubezen in spravo." Foto: Matija Sušnik

Skavti v teh dneh delijo luč miru iz Betlehema najvišjim predstavnikom države. Tudi v državni zbor so predstavniki skavtskih organizacij že tradicionalno prinesli luč miru iz Betlehema.

"Združeni v raznolikosti naših mnenj in prepričanj se moramo zavezati k sodelovanju, dialogu ter spoštovanju različnosti, saj le tako lahko gradimo trdne mostove med nami," je dejala predsednica DZ-ja, ki jo je sprejela, in poudarila, da naj bo v teh časih preizkušenj in razdeljenosti verovanje v dobro temeljna vrednota, tako v Sloveniji kot tudi po svetu. Dodala je, da moramo skupaj širiti ljubezen in spravo.

Prejšnji teden so luč miru prinesli predsednici republike Nataši Pirc Musar, v ponedeljek sta jih sprejela notranji minister Boštjan Poklukar in generalni direktor policije Senad Jušić. Na notranjem ministrstvu so po srečanju zapisali, da se je Poklukar zahvalil policijskim vikarjem ter slovenskim skavtinjam in skavtom, ki že vrsto let na ministrstvo za notranje zadeve prinašajo luč miru iz Betlehema.

Ta po njegovih besedah Slovence in Slovenke "nato še celo leto razsvetljuje". Kot je še dejal, se počasi že oziramo v prihodnost, pomembno pa je živeti v skladu z načeli in besedami iz letošnje poslanice luči miru: "Postavimo most, kjer ga ni. Prižgimo luč, kjer še ne gori." Zbrane je nagovoril tudi policijski vikar Igor Jereb, ki je dejal, da je dogodek namenjen temu, da bi vsak od nas zmogel vsakodnevno odpirati srce za dobro in za sočloveka.

V Slovenijo predstavniki Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov skupaj s Slovensko zamejsko skavtsko organizacijo in Združenjem bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov luč miru ljudem prinašajo že 33 let.