Na Škisovi tržnici boste na enem mestu našli največ slovenskih študentov. Foto: MMC RTV SLO
Na Škisovi tržnici boste na enem mestu našli največ slovenskih študentov. Foto: MMC RTV SLO
Utrinki iz Škisove tržnice
Na zdravje Vstali Primorski!

Če kdo misli, da le Škisova tržnica na letnem telovadišču Ilirije le nočno veseljačenje in popivanje ob zvokih priljubljenih glasbenih skupin, se moti, saj je bil glavni cilj te največje študentske prireditve pri nas predstavitev 55 slovenskih študentskih klubov v organizaciji Zveze študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS).

Vse skupaj se je začelo ob 12. uri dopoldne, ko so aktivisti različnih študentskih klubov celotne Slovenije začeli s predstavitvijo svojega domačega kraja in njihovega delovanja v lokalnem okolju. Po uradnem odprtju Tržnice s častnimi gosti (ljubljanski župan Zoran Janković, ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Mojca Kucler Dolinar ...) so sledili različni plesni in glasbeni nastopi, in sicer od folklornih skupin do skupine bobnarjev. Tako so lahko obiskovalci malo drugače začutili barvitost in žlahtnost Slovenije.

Turnir v ročnem nogometu, sabljanje ...
Živahno popoldansko dogajanje na celotnem prizorišču je zaokrožil pester spremljevalni program, ki je zajemal več kot 30 različnih programskih točk. Organizirano je bilo tekmovanje v odbojki na mivki in različne igre, kot so turnir v ročnem nogometu, sabljanje, šola metanja frizbija itd. Poleg slovenskih stojnic so organizatorji tako kot lani postavili Evropsko vas (European village), znotraj katere pa so letos za en dan prebivali študentje Evropske prostovoljne službe (European Voluntary Service). Ti so nam v duhu medkulturnega dialoga predstavili svojo deželo. Tako ste lahko podrobneje spoznali Latvijo, Makedonijo, Poljsko, Belgijo, Francijo, Nemčijo, Estonijo in Madžarsko.

Dve koncertni prizorišči
Ob 18. uri je popoldanskemu delu sledil še večerni oziroma glasbeni del, kjer ste se lahko ob dveh odrih predajali glasbenim užitkom. Na osrednjem koncertnem odru sta prvi nastopili predskupini Funky Morning in Ruiz – prvi kot zmagovalci natečaja na Festivalu ŠTUNF, drugi pa kot zmagovalci natečaja Youngunz. Za njimi se bosta zvrstili skupini Orlek in Elvis Jackson, sledi verjetno najbolj pričakovan nastop Big Foot Mame, zadnji pa bodo oder zasedli člani skupine Zmelkoow.

Tisti, ki jim je reggae, hiphop in drum'n'bass bliže, so večinoma "okupirali" manjše odrsko prizorišče, kjer so se zabavali ob ritmih, za katere so poskrbeli RDYO Crew z didžeji JAMirko & Pier, Fu, K'Pow, Zeds ter Roots In Session Sounds.

Pripravili smo nekaj zanimivih videoposnetkov popoldanskega programa - oglejte si jih.

Jure Rejec


Utrinki iz Škisove tržnice
Na zdravje Vstali Primorski!
Uganete, od kje sta ti dve mladenki? Verjetno ni bilo težko. Foto: MMC RTV SLO
Pri nekaterih stojnicah so poskrbeli tudi za glasbeni vložek. Foto: MMC RTV SLO
Tako so se oblekli gorenjski študentje - važno, da je zastonj! Foto: MMC RTV SLO
Pred naš objektiv so se gorenjske študentke postavile tudi od spredaj. Foto: MMC RTV SLO
Na Škisovi tržnici ste se lahko preizkusili tudi v plezanju. Foto: MMC RTV SLO
Reklamne balone so uporabili marsikje. Če je bradati mladenič na fotografiji za to dobil kakšno zastonj pivo, mu opravičimo ... Foto: MMC RTV SLO
Stati se mu očitno ni dalo. Foto: MMC RTV SLO
Zaradi prevelikega povpraševanja je na študentskih stojnicah hitro zmanjkalo pijače. Na stojnici koroških študentov baje že ob enih popoldne. Prireditev se je sicer začela uro prej. Foto: MMC RTV SLO
Klub študentov iz Brežic je imel okrog svojega prireditvenega prostora pravo schengensko območje. Imeli so tudi reko in most, a kot so nam zatrdili, niso čez vodo nikogar peljali žejnega. Foto: MMC RTV SLO
Najbolj razposajene mladeniče smo zlahka prepričali, da so se postavili v pravo kompozicijo. Foto: MMC RTV SLO
Trebušne plesalke so povišale že tako prijetno temperaturo. Foto: MMC RTV SLO