Bobovnik se gledalcem zahvaljuje za sleherni glas. Foto: Stane Sršen, RTV Slovenija
Bobovnik se gledalcem zahvaljuje za sleherni glas. Foto: Stane Sršen, RTV Slovenija
Odmevi
Bodo Odmevi prejeli še desetega viktorja?

Voditelja večernih Odmevov, čigar televizijska prekaljenost in pronicljivost sta že leta zaščitni znak informativne oddaje, je občinstvo letos znova zavihtelo med najljubše.

Bobovnik sicer meni, da bo tokrat ostal praznik rok: "No, kipca popularnosti tudi tokrat ne bom prejel, ker pač spoštovana kolega prihajati iz tistega dela programa, ki je prijetnejši za uho in oko in ga zato spremlja več gledalcev in potencialnih pošiljateljev kupončkov. In tudi če so me gledalci kot prinašalca zvečine slabih novic v njihove domove določili za tretjega v tem naboru, se jim za sleherni glas zahvaljujem."

V kategoriji TV-osebnost sta nominirana še Boštjan Romih in Klemen Slakonja. "Oba sta profesionalca na svojem področju in si nagrado zaslužita. Velja pa pravilo: edinole gledalci imajo vedno prav," je o svojih dveh tekmecih povedal voditelj Odmevov.

Bobovnik je sicer prejel že tri strokovne viktorje v kategoriji za voditelje informativnih TV-oddaj, prvega leta 2006, ni pa še prejel viktorja popularnosti. Zato smo ga vprašali, kateri viktor mu pomeni več. Povedal je: "Niste našli pravega za ta odgovor. Kako naj rečem, da bolj cenim gledalce, če pa mi je Akademija viktor že nekajkrat namenila kipec, ali kako naj na drugi strani rečem, da več kot gledalci velja Akademija, če pa prvi plačujejo RTV-prispevek in se edinole zanje "borimo" vsak večer."

Odmevi in Globus za najboljšo informativno oddajo
Za viktorja se potegujejo tudi Odmevi, v kategoriji za najboljšo informativno TV-oddajo, ki so laskavi kipec osvojili že devetkrat in so tako TV-oddaja z največ kipci. "Tudi viktor je ena od potrditev, da se trudimo delati dobro. Resda rezultat na zaslonu ni vedno premo sorazmeren z vloženim delom, a nameni so vedno dobri. Sem pregledal vitrino, v kateri so kipci, za enega bi se še našel prostor," je nominacijo komentiral Bobovnik.

O oddaji Globus, ki se prav tako poteguje za viktorja za najboljšo informativno oddajo, pa je voditelj povedal sledeče: "Oddaja je dobra in zanimiva. Mogoče v spored uvrščena nekoliko pozno. Škoda, da so Slovenci zazrti v lastne težave in zadnje čase malo manj pozornosti namenjajo mednarodnemu dogajanju."