Takole so Stonesi ob abrahamu pozirali pred klubom Marquee, kjer so prvič nastopili. Foto: Reuters
Takole so Stonesi ob abrahamu pozirali pred klubom Marquee, kjer so prvič nastopili. Foto: Reuters
Gregorič razkazuje svoje oljke. Foto: Jaka Vran
Največji oboževalec Stonesov. Foto: Tjaša Škamperle

Na Radiu Koper obletnico zaznamujejo z oddajo o Stonesih, v kateri vsak petkov večer predstavljajo njihov način življenja, glasbo pa izbira Goran Gregorič, glasbeni urednik, ki je po slavnem pevcu poimenoval tudi svojo linijo oljčnega olja.

12. julij je pri ljubiteljih rokenrola zapisan kot poseben dan. Mick Jagger, Keith Richards in Brian Jones so na tisti dan leta 1962 namreč zaigrali v klubu Marquee skupaj s še tremi glasbeniki.
"Večina mimoidočih na ulici Oxford Street 165 v Londonu danes tej lokaciji niti ne namenja posebne pozornosti, čeprav je prav tam pred 50 leti prvič nastopila skupina The Rolling Stones in za vedno spremenila podobo popglasbe," pravi Goran Gregorič - Jagger, eden največjih oboževalcev te skupine pri nas, ki vsak petek razkriva manj znane podrobnosti iz življenja Stonsov.

Skupaj z voditeljem Iztokom Novakom besede in glasbo namenjata "bad boysom", fantom, ki so bili v marsičem drugačni od spolirane liverpoolske četverice. Njihovi lasje so bili daljši, njihova obleka je bila bolj telirana, bili so veliko bolj divji in drznejši.
O medsebojnih odnosih in ženskah
"Jagger" je namreč velik poznavalec, dolgoletni oboževalec in lastnik vseh albumov, ki jih je skupina izdala. Tako je v oddaji slišati tudi skladbe, ki se dandanes praviloma ne vrtijo več.
Predstavitve skupine se avtorja nista lotila kronološko, temveč sta v oddajo posadila več rubrik, v katerih kdaj tudi na zelo hudomušen način opisujeta 50 desetletij skupine.

Od tega, kako so se Stonesi odzvali na glasbene smeri (blues, psihedelija, pop), do odnosov med člani in tistimi, ki so bili močno vpeti v njihovo življenje. Tudi o ženskah, ki so pomembno vplivale na razvoj dogodkov: Mariane Faithfull, Anita Pallenberg, Angela Angie Bowie …

Goran Gregorič je tudi znan pridelovalec oljčnega olja. Pravi, da ima njegovo olje poseben okus tudi zato, ker oljkam redno predvaja glasbo Stonsov, po legendarnem pevcu skupine pa je poimenoval tudi svoje ekstradeviško oljčno olje. Nedavno je prek glasbenika Chrisa Jaggerja, ki je nastopal v Kopru, prišlo tudi na mizo njegovega slavnega brata Micka.