Slovenski ekipi bo z nasveti pomagal tudi Željko Milinovič Foto: EPA
Slovenski ekipi bo z nasveti pomagal tudi Željko Milinovič Foto: EPA
V Celju že trenirajo z podarjeno žogo.

Tekmovanje organizirajo že četrtič, slovenski kralji ulic pa se ga bodo letos udeležili prvič.

Če bo slovenska ekipa postala svetovni prvak, bo pokal prevzela ruskim brezdomcem, ki so branilci naslova iz prvenstva leta 2005 na Škotskem. Čeprav bi bili naslova neizmerno veseli, pa je cilj tekmovanja v pravem olimpijskem duhu "pomembno je sodelovati" popolnoma drugačen. Pravi zmagovalci so namreč vsi, ki se dobro zabavajo; kolajne tako prejmejo vsi sodelujoči.

Težko se bo kvalificirati
Selektor ekipe, nekdanji slovenski nogometaš Aleš Čeh, bo imel težko delo z oblikovanjem ekipe, saj jo sestavljajo samo trije igralci in vratar, kar pomeni, da bo z rezervami vred na Dansko odpotovalo samo osem igralcev. Dokončno izbiro mu bodo olajšale majske kvalifikacije, z nasveti pa mu bo pomagal nogometaš Željko Milinovič. Da gre zares, priča dejstvo, da bodo izbranci kvalifikacij svoje nogometno znanje lahko izboljšali tudi na desetdnevnih pripravah.

Vodstvo brez pričakovanj, igralci navdušeni
Ambasadorju projekta Sašu Udoviču je sodelovanje v čast in se veseli, da bo lahko nekaj dobrega naredil za brezdomce. Glede na to, da se bo tekmovanja slovenska ekipa udeležila prvič, strokovni štab nima velikih pričakovanj, kandidati za igralce pa so navdušeni: "Zelo sem vesel, da sem tu. Občutki so čudoviti. Tudi če dobimo za jesti in za obleči, to ni vse. Zdaj se končno počutim, da spet nekaj delam, da nisem samo v napoto, da ne štejem le mimoidočih," je povedal Tone. Ljubljanski brezdomci se na tekmovanje posebej še ne pripravljajo, celjski pa z žogo, ki so jo dobili od mestnih oblasti, vadijo že dva tedna.

L. Z.