Miran Rudan je po eni nesreči okreval več mesecev. Foto:
Miran Rudan je po eni nesreči okreval več mesecev. Foto:
Člani skupine Bepop
Kmalu po ustanovitvi skupine je najbolj priljubljen član Nejc Erazem umrl v prometni nesreči. Foto: RTV SLO

Morda je vzrok v prepolnih urnikih, saj imajo estradniki pogosto le malo časa, da pridejo z enega nastopa na drugega, s snemanja na koncert, pri tem pa pogosto v enem dnevu prevozijo skoraj celo Slovenijo.

Pred leti je Slovenijo pretresla novica, da sta v prometni nesreči umrli dve članici skupine Make Up. Mladim oboževalkam skupine Bepop, prve skupine, izbrane na slovenskem tekmovanju Popstars, je sapo vzela novica, da se je čedni Nejc Erazem smrtno ponesrečil z motorjem.

Čeprav se vedno spominjamo le najbolj odmevnih dogodkov, pa je prav, da pozornost posvetimo tudi tistim nesrečam, ki sicer niso imele tako tragičnih posledic, a so kljub temu spremenile življenja slovenskih estradnikov.

Miran Rudan je eden izmed tistih, ki so imeli to smolo, da so prometne nesreče doživeli večkrat. Enkrat je celo pristal v bolnišnici, a je na srečo popolnoma okreval. Smolo na cesti imajo tudi člani skupine Atomik Harmonik - Jani Pavec je spregledal avto in se vanj zaletel, nato pa odpeljal naprej. Ko se je zavedel, kaj je storil, se je vrnil in dekletu, v katerega se je zaletel, pomagal v bolnišnico. Tudi njegova prijateljica Špela Grošelj je imela že kar nekaj neprijetnih izkušenj, ki pa so se na srečo končale le z zvito pločevino. Podobne izkušnje ima tudi pevka/manekenka Nina Osenar, ki pa jo odnesla le s poškodovanim avtomobilom.

T. K.