Vsi sodniki so si bili enotni: na Emo gredo prava dekleta. Foto: Žiga Culiberg
Vsi sodniki so si bili enotni: na Emo gredo prava dekleta. Foto: Žiga Culiberg
Jonas Žnidaršič
Jonas bo tekmovalke zelo pogrešal. Foto: Žiga Culiberg
Raay
Raay je zatrdil, da nobena finalistka Misije Evrovizije nima razloga za žalost, saj vse tri čakajo lepe nagrade. Foto: Žiga Culiberg
Sodniki Misije Evrovizija
Sodniki Misije Evrovizije so svoje delo opravili. Foto: Žiga Culiberg
Sodniki o tekmovalkah na Emi 2012

Eva Boto ter dvojčici Eva in Nika Prusnik - vokal proti šovu in energiji (če si izposodimo besede sodnika Raaya). Zmaga na oddaji Misija Evrovizija je za tekmovalke le odskočna deska pred novim največjim izzivom, ki jih čaka že 26. februarja - Ema 2012.

Videoizjave sodnikov si lahko ogledate v videu desno spodaj.

"Saj je jasno. Eva je super pevka, dvojčici sta super nastopačici, tako da v svoji kategoriji nimajo konkurence. Čeprav nam je Eva prirasla k srcu, saj je pokazala, da zna stresati vice in da je še kako razigrana. In tudi dvojčici sta dokazali, da znata peti," je o letošnji "konkurenci" na Emi za MMC spregovorila Tina Marinšek.

Podobnega mnenja je bila tudi druga sodnica v oddaji Misija Evrovizija."V bistvu sta iz popolnoma različnih zgodb ali 'filmov', kot rečemo po domače. Eva je zelo pevska, dvojčici sta tudi zelo pevsko napredovali, ampak onidve pa sta 'žurantki'. Enostavno zasije eno takšno sonce, ko prideta na oder - v enem drugem smislu. Eva pa obogati prostor s svojim glasom in tudi pojavo. Meni je (izbira, op. a.) všeč. Tudi če bi bila Nika med tema zadnjima dvema, bi bila prav tako zadovoljna. Ker se mi zdi, da imajo vse tri tisto nekaj, da bi lahko kar koli naredile na Evroviziji," je za MMC dejala Darja Švajger.

Z edino predstavnico med sodniško četverico, ki je že dvakrat stala na odru Evrovizije, se je strinjal tudi Raay. "Med 300 kandidati, ki so prišli v prvi krog avdicij, so bile vse tri finalistke v končni fazi tisto, kar smo skupaj z gledalci popeljali med tri. Meni so vse zelo ljube. V nekem trenutku se odločiš tako, v drugem drugače. Všeč mi je, da sta dva pola, torej: vrhunski vokal proti vrhunskemu šovu in energiji, kar pa ne pomeni, da je zanič vokal. Dvojčici čisto korektno pojeta. Jaz mislim, da bosta s pravo skladbo naredili super 'žur'. Prav tako pa se bo lahko Eva s pravim komadom super odrezala," je dejal Raay in poudaril, da je sinoči sam v dal ospredje obe vokalistki. Ampak odločitev je bila zanj vse prej kot lahka, ker so mu vse tekmovalke prirasle k srcu.

Tekmovalke bo pogrešal predvsem Jonas Žnidaršič. "Saj jih ne bom niti več videl. Naj me pridejo kaj obiskat, ker mi je zvečer velikokrat dolgčas. Edino to: naj pridejo malo okrog."

Toda kljub slovesu od sotekmovalk, sodnikov, same oddaje ... so Eva Boto, Eva in Nika Prusnik ter zadnja izpadla Nika Zorjan imele bolj malo razlogov za kisle obraze. "Za obe finalistki Eme - torej za dvojčici in Emo Boto - bodo tudi neka posebna nagrada v končni fazi pesmi, ki jih bodo/bomo napisali avtorji za Emo. Vseeno pa Niki Zorjan za glasbeno popotnico ostane skladba Čas za nas. Rekli smo, da bo izpadla tekmovalka posnela to skladbo, tako da lahko v roku 14 dni pričakujemo že prvi pečat Misije Evrovizije. Zmagovalke dobijo vrhunske pesmi za Emo, Nika pa vsaj neko glasbeno popotnico," je razkril Raay.

Sodniki o tekmovalkah na Emi 2012