Osrednja gostja prve oddaje je bila Tina Maze. Foto: TV SLO
Osrednja gostja prve oddaje je bila Tina Maze. Foto: TV SLO
V sproščenem pogovoru z Ulo se je Tina spomnila svojih otroških dni in seveda strnila vtise ob zmagah na olimpijskih igrah v Sočiju. Foto: RTV SLO
Tina je priznala, da je najraje doma, ker smučanje zahteva veliko časa, preživetega na poti. Foto: RTV SLO
Na kavču se je Tini in Uli pridružila aktualna zmagovalka Eme. Foto: RTV SLO

Za konec oddaje pa je razveselila vse svoje oboževalce in zatrdila: "Zagotovo bom šla naprej še eno sezono."

Tina je sicer znana, da ob zmagah rada poljublja sneg, pokale ... Tako je Ula navezala pogovor na Tinin prvi poljub. In kdo ji je "ukradel" prvi poljub? "Ja, to so bili moji sovrstniki. Bila sem 'ful' divja najstnica. Rada sem se družila s fanti. Sem punca, ampak me je vedno bolj privlačila fantovska družba," se je spominjala Tina. V otroških letih se je rada igrala tudi z barbikami. Predvsem pa je uživala v skakanju gumitvista. Ko je prišel čas za študij, je razmišljala o arhitekturi, vendar je že takrat vedela, da bo težko usklajevati tako zahteven študij s smučanjem.

Pestra sezona za Tino
Sogovornici sta podoživeli tudi najbolj odmevna dogodka letošnje sezone uspešne smučarke - osvojitvi dveh zlatih medalj. Tina je znova poudarila, kako ceni svojo sotekmovalko Dominique Gisin, s katero sta skupaj stopili po svoji prvi zlati medalji, ki sta jih osvojili v smuku. "Ona je izjemna oseba. Med drugim je tudi pilotka. Je edina oseba v Švici, ki bi lahko pilotirala vojaška letala," se je razgovorila Tina.

Glasba pomemben del Tininega življenja
Smučarka je tudi velika ljubiteljica glasbe, o čemer so se v preteklosti velikokrat razpisali tudi tuji mediji, ki so predvsem poudarjali njeno skladbo My Way Is My Decision. "Za zdaj je to moja edina pesem. Nikoli ne reci nikoli," je namignila Tina. Skladba je nastala v treh urah: "Ekspres."

Prehod v glasbene vode je Tina označila za lepo izkušnjo. "Jaz vedno poslušam sebe. Pobudnik je bil Matjaž Jelen, s katerim se poznava že dalj časa. Prej si nisem upala izraziti svojih želj. Potem pa sem rekla Matjažu, da bi tudi jaz to poskusila," se je spominjala, kako je nastala pesem. V življenju ni videla veliko koncertov, toda za najboljša koncerta, ki ju je obiskala v preteklosti, je izpostavila koncerta U2 in Alicie Keys. "Glasba je lepa, ker se je ne meri," je poudarila Tina.

Tina velja za vzor številnim mladim pri nas in v tujini. "Nisem rada pametna in ne uživam v dajanju nasvetu. Poudarjam, da ima vsak svojo pot in mora vsak pri sebi razčistiti, kaj ga veseli," je priznala Tina in dodala: "V Sloveniji je konkurenca malo manjša, kot je recimo v Italiji, Nemčiji ali Ameriki, tako da hitro prideš na vrh."

Povsod je lepo, doma najlepše
Priznava, da je sama do sebe največji kritik. "Meni je podpora najbližjih zelo pomembna. Zdaj imam takšen ritem, da sem ves čas od doma. Več časa preživim z ekipo kot s starši, sestro in ljudmi, s katerimi sem odraščala. Najpomembneje mi je, da je v ekipi kreativna energija," je dejala Tina.

Ker Tina večino leta preživi v tujini - na treningih in tekmah -, ceni čas, ki ga lahko preživi doma. "Zelo sem rada doma. Mi smo veliko po svetu. Lep je. Najlepši so Havaji. Ampak zdi se mi, da je dom tam, kjer so ljudje, ki jih imaš rad." Predstavljanje Slovenije v svetu ji je v ponos. "Smo dobra država z napakami, ki jih ima vsak dvajsetletnik," je povedala v smehu.

Nedelje rezervirane za NPU
Oddaja NPU bo na sporedu vsako nedeljo ob 17.15. Za pestre, raznovrstne in aktualne nedeljskopopoldanske TV-vsebine bo poleg Ule skrbela televizijska ekipa, ki jo sestavljajo novinarja Maša Kljun in Rok Kužel ter urednik oddaje Aleksander Radić, ki je že urednikoval priljubljenima oddajama NLP in Sobotno popoldne. Scenografka oddaje je Greta Godnič, režiserka Urška Žnidaršič, stilistka pa Nina Jagodic.

Celo oddajo si lahko pogledate spodaj.


Nedeljsko popoldne z Ulo
Nedeljsko popoldne z Ulo