Na letošnjem izboru za pesem Evrovizije se slovenskim predstavnikom ni uspelo prebiti skozi polfinalno sito med 25-terico finalistov. Foto: EPA
Na letošnjem izboru za pesem Evrovizije se slovenskim predstavnikom ni uspelo prebiti skozi polfinalno sito med 25-terico finalistov. Foto: EPA

Projekt Ema 2011 je v programsko-poslovnem načrtu RTV Slovenija za leto 2011, so pojasnili na uredništvu razvedrilnega programa. Ampak trenutno še potekajo pogovori, kako bo izbran potnik na izbor za Evrovizijo.

Znano pa je, da bodo Ansambel Žlindra in Kalamari, Quartissimo feat. Martina, Rebeka Dremelj, Alenka Gotar, Anžej Dežan, Omar Naber, Duo Platin, Karmen Stavec, Sestre, Nuša Derenda, Vili Resnik, Tanja Ribič, Regina, Darja Švajger in 1XBand zagotovo dobili svojega naslednika.

Prejemnik kipca Eme 2011 bo potoval v Düsseldorf. V primerjavi z zadnjimi leti država, iz katere prihaja zmagovalka Lena Meyer-Landru (slavila je s skladbo Satellite), izbora ne bo priredila v glavnem mestu. Düsseldorfska arena, ki so jo odprli leta 2005 in sprejme 66.000 obiskovalcev, kar je precej več, kot je zmogljivost dvoran v drugih mestih, ki so se potegovala za naslov gostitelja, bo tako 14. maja 2011 gostila "presežke" evropske popevkarske produkcije.

Podrobnosti, kako bo potekal 17. nacionalni izbor za pesem Evrovizije - Ema (Evrovizijska MelodijA), ki jo RTV Slovenija pripravlja od leta 1993, boste lahko prvi izvedeli na spletnih straneh MMC-ja.