Na 12. Škisovi tržnici se je predstavilo ogromno študenstkih klubov iz vse Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Na 12. Škisovi tržnici se je predstavilo ogromno študenstkih klubov iz vse Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Türk nagovoril študente

Na 12. Škisovi tržnici se je že v zgodnjih popoldanskih urah trlo študentov, željnih hrane, pijače, novih poznanstev in zabave. Že tradicionalno so se na različnih stojnicah z domačimi dobrotami predstavljali študentski klubi iz različnih krajev po Sloveniji. Poskrbljeno je bilo tudi za številne delavnice in druga zabavne aktivnosti.

Zbrano večstoglavo množico študentov, ki je preplavila telovadišče Ilirija, sta nagovorila tudi ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik republike dr. Danilo Türk. Tako Janković kot Türk sta študentom izrekla dobrodošlico, ljubljanski župan pa jim je obljubil, da se vrne tudi v večernih urah.

Türk: Vidimo se naslednje leto
"V nasprotju z županom pa mene zvečer ne bo, čeprav bo nastopal DJ Shark," je dejal predsednik Türk, ki je že na začetku govora študente vprašal, ali so kaj zaljubljeni. Predsednik je čestital organizatorjem za dobro pripravo prireditve, "ki je po odprtju olimpijskih iger v Pekingu najbolj imentina otvoritvena akcija, kar jih je svet videl".

Predsednik je zbranim zaželel vse dobro in dejal, da ima še dobra tri leta mandata pred seboj, kar pomeni, da bo gotovo prišel tudi na kakšno večerno prireditev, zlasti če mu bodo "predhodno povedali, kateri DJ bo".

Za ljubitelje elektronike in rocka
Razgibano dnevno dogajanje bo nasledila večerna zabava s številnimi glasbenimi gosti. Na svoj račun bodo prišli tako ljubitelji rocka kot elektronske glasbe. Za slednje so na voljo Sharkastique Tunes, na glavnem prizorišču pa bodo nastopili Stranci, Mit, Lucky Cupids, Zoran Predin in Lačni Franz, Red Five Point Star, Hladno Pivo, Vlado Kreslin in Mali bogovi. Seveda so organizatorji tudi letos poskrbeli za presenečenje.

A. M.

V fotogaleriji si lahko ogledate nekaj utrinkov "popoldanskega dogajanja" na Škisovi tržnici.


Türk nagovoril študente