Hannah bo svojo skladbo predstavila 14. februarja. Foto: Klemen Razinger
Hannah bo svojo skladbo predstavila 14. februarja. Foto: Klemen Razinger
Loreen
Švedski je lani zmago pripela Loreen s skladbo Euphoria. Foto: EPA

"V nastopu naj uživa, naj se ne obremenjuje z okolico in ob veselem pristopu ter karizmi na odru bo to že polovica uspeha do finala. Drugo polovico bo prinesla pesem. O njej pa ne moremo govoriti, ker je še nismo slišali," v imenu društva OGAE Slovenija pravi njegov generalni sekretar Uroš Vidrih.

Priprave Hannah na Evroviziji lahko spremljate na njenem uradnem profilu na Facebooku ali pa na uradnem Twitterjevem profilu.

V društvu, ki bo tudi letos našo predstavnico spodbujal na evrovizijskem tekmovanju sredi maja v švedskem mestu Malmö, so prepričani, da bo najprimernejša skladba za Hannah "takšna, ki bo lepo zvenela". "Hannah je pevka house glasbe, takšno pesem tudi pričakujemo," še pojasnjuje. Kot je znano, bo Hannah skladbo predstavila prihodnji teden, na valentinovo.

"Vse se mora ujemati v kompletu"
Na vprašanje, ali bo plesna glasba, po kakršni je znana Hannah, na tekmovanju za Pesem Evrovizije, uspešna, pa odgovarja: "Uspešnost glasbe na pesmi Evrovizije se ne meri v ritmih, taktih, zvrsti ali po prodanih ploščah. Iz omenjenih razlogov je torej težko oceniti uspešnost t. i. njenih ritmov. Vse se mora ujemati v kompletu."

"Na žalost o njej ne vemo kaj dosti. Le to, da je nastopila na finalu Eme 2011 in prihaja iz L.A.-ja," o pevki še pravi generalni sekretar društva ljubiteljev evrovizijske popevke in dodaja, da jih številni, ki se na glasbo ne spoznajo toliko kot oni, sprašujejo, kdo je.

Želeli bi si tekmovanja, a internemu izboru ne nasprotujejo
"Za nas kot ljubitelje evrovizijske popevke vsekakor odločitev ni tista na prvo žogo, čeprav je bil interni izbor še edina možnost, ki je RTV še ni uporabil. Če je smiselna, bo pokazal čas," pa pravi o odločitvi RTV Slovenija, da predstavnika letos izbere na internem izboru, pri čemer poudarja, da ne ve, ali je bila odločitev za Hannah najboljša, saj ni znano, kdo vse je še bil v igri za pot v Malmö.

Kljub vsemu pa člani OGAE Slovenija Hannah z vsem srcem podpirajo in jo bodo, kot omenjeno, spodbujali tudi v Malmöju, kjer bo glasbenica nastopila v prvem polfinalu, ki bo 14. maja. "Za vse tiste, ki si ne bodo mogli ogledati tega v živo, (bomo) priredili skupinski ogled na velikem platnu v Ljubljani," še napoveduje.