Oddaja Na zdravje! praznuje pet let, odkar je bila prvič predvajana. Foto: Milan Simčič
Oddaja Na zdravje! praznuje pet let, odkar je bila prvič predvajana. Foto: Milan Simčič

V jubilejni oddaji se bosta voditelja Jasna Kuljaj in Boštjan Romih spomnila najodmevnejših glasbenih točk in gostov, ki so jima družbo delali v teh petih letih. Gledalce bosta voditelja popeljala skozi zgodovino najsmešnejših skečev Serpentinška, Helence, Suljota in Strašnih Jožetov ter se spomnila številnih drugih presežkov iz petletnega ustvarjanja oddaje.

Romih: Dokaz, da ima domača glasba mesto tudi na nacionalni televiziji
"Vesel in ponosen sem, da že 5 let migamo, si ne pustimo zaspati ali se ujeti v rutino. Vedno znova iščemo nove domislice, nove rdeče niti, vsake toliko izpeljemo kakšen nov presežek. Kljubujemo vihanju nosov, malodušju nekaterih in dokazujemo, da ima slovenska domača glasba še kako utemeljeno mesto tudi v sporedu nacionalne televizije," je prepričan Boštjan Romih, ki ob tem obljublja še: "Mi se bomo še naprej trudili, da bodo gledalci pri nas dobili vedno nekaj novega, začinjenega z iskreno dobronamernostjo."

Skupaj toliko časa kot "povprečen moderen zakonski par"
Jasna Kuljaj pa je petletno predvajanje priljubljene petkove oddaje primerjala z zakonom in dodala: "Za našo ekipo lahko rečem, da pet let dihamo kot družina. Z Boštjanom pa sva po vsej verjetnosti v minulih petih letih skupaj pretičala več časa kot povprečen moderen zakonski par."

"Za nami so ure in ure tuhtanja, kaj gledalcu ponuditi, da bi bilo predstavljeno kakovostno, z dostojnostjo, kančkom humorja in hkrati gledljivo. Ure in ure smeha, razkrivanja naših osebnih življenjskih izkušenj," se še spominja priljubljena voditeljica in ob tem pravi še: "Pred nami pa so novi izzivi, v katere bomo, upam, zakorakali z vsaj toliko entuziazma in ekipnega duha."

Potrebuješ upa: Morda pade še viktor?
Scenarist oddaje Jože Potrebuješ ob jubileju poudarja, da je pet let, 160 oddaj in med 270 in 560 tisoč gledalcev "tisto, kar majhno, a srčno ekipo drži skupaj, da vsak teden v slovenske domove prinašamo čim več dobre volje". "V glasbeno razvedrilni oddaji skušamo našo Slovenijo prikazati takšno, kot je: enkratno in raznoliko," še pravi in upajoče dodaja: "Mogoče pa naše delo tudi letošnje leto okronamo z viktorjem za najboljšo TV-oddajo v Sloveniji."