Zahvale gredo vsem, ki so sodelovali ter izkazali veliko solidarnost in srčnost. Foto: RTV Slovenija
Zahvale gredo vsem, ki so sodelovali ter izkazali veliko solidarnost in srčnost. Foto: RTV Slovenija

Televizija Slovenija je tudi letos v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) organizirala dobrodelni teden Eno srce, v katerem je sodelovalo kar devet televizijskih oddaj – tedenska informativna oddaja Tednik, jutranja oddaja Dobro jutro, kviza Vem! in Joker, mladinski oddaji Male sive celice in Krompir, satirična oddaja Kaj dogaja?, glasbena oddaja 33/45 in nedeljska oddaja Nedeljsko popoldne.

Med 11. in 17. decembrom je bilo skupaj zbranih 152.720 evrov, ki bodo namenjeni otrokom in mladostnikom v stiski ter njihovim družinam. Socialno-humanitarni program ZPMS-ja Eno srce združuje sedem različnih skladov – Pomoč družinam, Sapramiškin sklad, Adin štipendijski sklad, Športnik sem, Glasbenik sem, Polna šolska torba in Sklad dedek Mraz. Z njimi pomagajo otrokom, mladostnikom in njihovim družinam za različne namene. Zbrani znesek bo glede na potrebe razdeljen med različne sklade.

"Televizija Slovenija tudi skozi dobrodelne projekte uresničuje svoje poslanstvo"

"Iz sklada Pomoč družinam bomo s plačilom položnic olajšali stiske družinam, iz Sapramiškinega sklada bomo pomagali otrokom s posebnimi potrebami, iz skladov Glasbenik sem in Športnik sem bomo plačali vadnine in šolnine, napolnili bomo šolske torbe, štipendirali dijake s sredstvi iz Adinega štipendijskega sklada in članicam ZPMS-ja pomagali pri organizaciji prireditev Obisk dedka Mraza," je ob zaključku dobrodelnega tedna povedala Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS-ja, in se gledalkam in gledalcem ter ustvarjalcem oddaj zahvalila v imenu otrok, mladostnikov in družin, ki bodo prejele pomoč.

"Televizija Slovenija tudi skozi dobrodelne projekte uresničuje svoje poslanstvo in veseli smo vsakokrat, ko vidimo velik in pozitiven odziv gledalcev," je ob zaključku projekta dejal odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija Vanja Vardjan in se zahvalil vsem, ki so sodelovali ter izkazali veliko solidarnost in srčnost.