Med Tromostovjem in magistratom je zakraljevala čokoladna rulada. Foto: MMC RTV SLO
Med Tromostovjem in magistratom je zakraljevala čokoladna rulada. Foto: MMC RTV SLO

"Ta rulada je nekaj posebnega. Gre za čokoladno rulado s pomarančnim polnilom, ki smo jo pripravili v okviru projekta, pri katerem je sodelovalo 11 naših delavcev. 230 kilogramov sladice so pripravili v šestih urah," nam je razložila Darja Pogačnik, ena izmed organizatork že 10. dobrodelnega dogodka, za katerim sicer stojita Lions klub forum Ljubljana in Gorenjka.

Rulado za dober namen je pripravila ekipa Gorenjkinih slaščičarjev. Foto: MMC RTV SLO
Rulado za dober namen je pripravila ekipa Gorenjkinih slaščičarjev. Foto: MMC RTV SLO

"Letos je rulada dolga 100 metrov, pred petimi leti pa smo pripravili tudi že daljšo. S 156-metrsko rulado smo leta 2014 prišli tudi v Guinnessovo knjigo rekordov," je razložila organizatorka.

Kot vsako leto je bil izkupiček od prodaje rulade namenjen v dobrodelne namene. Za nakup sladkega paketa je bilo treba odšteti tri evre. Zbrana sredstva so letos namenjena Združenju gluhoslepih Dlan in Zavodu Pod strehco, ki s svojim sistemom solidarnosti skrbi za tople obroke socialno ogroženih.

V Ljubljani razrezali ogromno potico in rulado

11-metrska potica velikanka
Streljaj stran - na Pogačarjevem trgu - pa so v okviru 2. Festivala odličnih pekovskih izdelkov razrezali največjo, 11 metrov dolgo potico velikanko, ki jo je speklo 11 pekov iz 11 pekarn. "Festivalska potica velikanka ni navadna potica. Je simbol zmožnosti sodelovanja in sloge, s katerima zmorejo slovenska pekarska podjetja preseči meje konkurenčnosti ter v duhu dobre volje, znanja in izkušenj ustvarjajo najboljše za slovenskega potrošnika," je ob tem dogodku izpostavila Jana Ramuš iz GZS-ja.

Za pripravo potice velikanke je bilo uporabljenih 50 kilogramov sestavin za potice, 30 kilogramov orehovega nadeva in 20 kilogramov testa za potice.

Foto: MMC RTV SLO in BoBo/Žiga Živulović jr.