Foto: Narodni dom Maribor
Foto: Narodni dom Maribor

Edino festivalsko prizorišče, ki bo letos neposredno na Lentu, je Sodni stolp, kjer bodo med drugim nastopili Jure Ivanušič, Severa Gjurin in Robert Petan. V bližnjem avditoriju lutkovnega gledališča oz. Minoritih bo oder za komedijo in džezovskimi z zvezdniki, kot so Seun Kuti, Manu Katche, Fred Wesley, Dobet Gnahore in Božo Vrećo.

Na glavnem odru na Trgu Leona Štuklja bodo nastopili Joker Out, Klemen Slakonja, Indexi z gosti, Vlado Kreslin, Rock Opera - Queen Symphony in Tržaški partizanski zbor Pinka Tomažiča. Na tem prizorišču bosta tudi koncert Piše se leto in folklorni festival Folkart, ki letos praznuje 35 let.

Združeni Jurčkov in Večerov oder bo prvič na Glavnem trgu, kjer bodo nastopili med drugim Avtomobili, Ana Pupedan, Janez Bončina, Tomaž Domicelj in Čedahuči.

Od stand-upa do otroškega programa

V Vetrinjskem dvoru bo že tradicionalno stand-up in otroški program, v Dvorani Union klasična glasba, v Mestnem parku dogajanje za družine in na terasi Mariboxa Oder KMŠ za nove generacije slovenskih glasbenikov. Cikel Pozor! Muzika na cesti bo tekel na Grajskem trgu.

Festival tudi letos pod svojim okriljem gosti vrsto programov nevladnih organizacij, kot so Živa dvorišča, StopTrik in DokuDoc. V njegovem okviru se dogaja tudi festival uličnega gledališča Ana Desetnica, ki bo letos potekal na Trgu svobode, v Mestnem parku in še na nekaterih drugih prizoriščih.

Začel se je Festival Lent