Vstopnice za koncert zasedbe Elvis Jackson so že pošle. Foto: BoBo
Vstopnice za koncert zasedbe Elvis Jackson so že pošle. Foto: BoBo

Letos je bil festival večinoma namenjen slovenskim umetnikom in glasbenim izvajalcem ter je potekal le na manjših prizoriščih.

Dogajanje od prejšnjega petka so med drugim izkoristili tudi za obeležitev zaključka obnove Glavnega trga in Koroške ceste v središču mesta, zato so kot uvod v festival tam prvič prižgali nove luči in vklopili talne fontane.

Celoten današnji program lahko najdete tukaj.

Večdnevni dogodek, ki je po navadi predstavljal uvod v poletje, so morali v Narodnem domu Maribor letos zaradi zdravstvenih razmer preložiti na konec poletja. Postregel je le z manjšimi prizorišči, zaradi česar je bil v primerjavi s prejšnjimi leti neprimerljiv tudi obisk. Vseeno je festivalska vsebina ohranila zmes glasbe, plesa, gledališča in drugih vsebin.

Kot osrednje prizorišče je tokrat namesto Glavnega odra služil Večerov oder, ki so ga z Lenta selili na Rotovški trg. Avditorij lutkovnega gledališča je bil namenjen Džezu in komediji, Vetrinjski dvor pa komediji stand up in otroškemu programu. Manjše glasbene zasedbe so nastopile na Jurčkovem odru pri Vodnem stolpu, v mestnem parku pa je potekal Art Kamp za otroke in družine.

Po enoletnem premoru je v Mariboru spet gostovalo tudi ulično gledališče Ana Desetnica, potekal je program Živih dvorišč, najbolj okleščen pa je bil Folkart, sicer začetnik Lenta, kjer so letos zaradi omejitev potovanj gostili samo folkloriste iz Češke, Madžarske in Slovenije.

V Mariboru zaključek festivala Lent
Konec mariborskega festivala Lent