Boste tudi vi na najdaljšo noč v letu spremljali ognjemet na prostem? Foto: EPA/MMC RTV Slovenija/T. Golob
Boste tudi vi na najdaljšo noč v letu spremljali ognjemet na prostem? Foto: EPA/MMC RTV Slovenija/T. Golob
Nina Pušlar
Koncertno najdejavnejša izvajalka zadnje dni letošnjega leta bo Nina Pušlar. Po koncertu v Velikih Laščah, ki ga je imela 26. decembra, se bo ustavila 29. decembra v Novi Gorici, dan kasneje v koprski Taverni, 31. decembra pa bo minuto pred polnočjo stopila na oder ljubljanskega Mestnega trga. Foto: MMC RTV SLO
Natalija Verboten
V Velenju bo na najdaljšo noč v letu 'glavna' Natalija Verboten. Foto: Tibor Golob
Tanja Žagar
Kje drugje kot na odru, bo silvestrovo preživela tudi Tanja Žagar, ki je pred tedni izdala svoj tretji samostojni album. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Helena Blagne Zaman
Helena Blagne Zaman po uspešnem letu, ki ga je kronala z nastopom v Stožicah, bo prve minute prihodnjega leta preživela na mariborskem odru. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Anika Horvat
Kar dva nastopa v enem večeru čakata Aniko Horvat: v Kopru in Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Manca Špik
Ste jo pogrešali? Manca Špik se vrača na odre. Čas do novega leta bo krajšala v Novi Gorici v družbi Kalamarov in didžeja Sama. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Nuša Derenda
Tudi pred Nušo je delavna noč. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Silvestrovanje v Mariboru bo letos prvič potekalo na novem Trgu Leona Štuklja. Obiskovalci pa bodo lahko uživali v ognjemetu, ki bo letos potekal iz nekdanjega hotela Slavija. Sam glasbeni program se je v drugem največjem slovenskem mestu začel že včeraj, ko sta na oder stopili Bilbi in Maja Keuc. Danes bodo oder zavzeli Emkej, 6pack Čukur in Big band Vox. Dan pred silvestrskim večerom bodo zbrane zabavali Adam in Big Foot Mama.


Dogajanje 31. decembra pa se bo začelo že ob 11. uri z t. i. uvodom v silvestrovo. Nastopili bodo mariborski veterani Čudežna polja in Pidži country band. Pravi večerni program se bo začel ob 22. uri, ko bo na oder stopila Tanja Žagar z ansamblom. Pet minut do polnoči bo sledilo voščilo mariborskega župana Franca Kanglerja. Po ognjemetu, ki se bo začel minuto čez polnoč, pa bo na oder stopila diva slovenske popularne glasbe Helena Blagne Zaman z gostom večera Timom Ribičem. Najbolj vztrajne pa bo od 2. ure zjutraj zabaval Show band Klobuk.

Na Ptuju po domače
Glasbeno dogajanje za silvestrovo se bo v najstarejšem mestu v Sloveniji začelo z mehansko glasbo ob 20. uri. Ptujčani bodo na Mestnem trgu v novo leto vstopili ob zvokih narodno-zabavnega ansambla Dinamika. Petnajst minut čez polnoč pa bo sledilo voščilo novoletnih kolednikov. Najdaljša noč v letu se bo končala podobno, kot se bo začela - ob mehanski glasbi.

Celje in Velenje z Rok'n'bandom in Natalijo
Celjani bodo na Trgu celjskih knezov v novo leto stopili ob zvokih Rok'n'banda, ki bodo svoj program začeli ob 22. uri. Glasbeno ogrevanje na najdaljšo noč v letu pa se začenja že danes, ko bo na Glavni trg ob 20. uri stopila Alya.

Za najdaljšo noč v Velenju pripravljajo zabavo z Natalijo Verboten. Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič bo nagovoril občanke in občane zbrane na Titovem trgu in razglasil naj občana. Izostal ne bo niti ognjemet. Sam program se bo začel na Titovem trgu ob 18. uri z zabavo z dedkom Mrazom (slovo od dedka Mraza) in skupino Foxy teens, ob 20. uri se bo v Domu kulture Velenje začela silvestrska predstava z naslovom Enkrat na teden, ki jo izvaja KD Gledališče Velenje.

Novo mesto stavi na domače
Novomeščani so letošnje praznovanje najdaljše noči v letu poimenovali V novo leto v Novo mesto in kot obljubljajo organizatorji, bo posebno v glasbenem smislu. Silvestrovanje na Glavnem trgu bo potekalo od 21. ure dalje. Na odru se bodo zvrstile novomeški izvajalci in skupine Rock defekt, Krockarji, Ziper, Dr. Šment, Mirko Vorkapić + Chesna (ki bosta na oder prišla ob polnoči) in Kok band.

Pestro v Kopru in Novi Gorici
Koprčani na zadnji dan leta 2011 pripravljajo prireditev S Koprom v novo leto 2012. Program se bo v Taverni začel že ob 17. uri z lutkovno predstavo za otroke Rdeča kokoška. Ob 20. uri bodo oder zavzeli člani skupine Cover Lover. Za skupino, ki je nastala na pogorišču skupine Šank rock, pa se bosta zvrstila še Anika Horvat in Zoran Predin. Obiskovalce na Titovem trgu bodo ob 22. uri pričakali člani legendarne skupine Pepel in kri. Po Pristaniški ulici pa bodo ob isti uri kot Pepel in kri začeli svoj program The Sunglasses band. Za uvod v glasbeno razpoloženo najdaljšo noč v leto pa bo že dan prej poskrbela Nina Pušlar, ki bo nastopila v Taverni ob 20. uri. Po otroški predstavi in prihodu dedka Mraza s škrati.

V Novi Gorici bodo množično v novo leto vstopali na Trgu Edvarda Kardelja. Sicer pa poteka v mestu ob meji z Italijo pester program že ves december. Sinoči je tako pod šotorom na Kidričevi ulici pel Jan Plestenjak, danes se bo tam ustavila Nina Pušlar. V petek bodo zbrane zabavali Čuki, v soboto pa se bo najprej začelo silvestrovanje za otroke, in sicer ob 14. uri. Plesni spektakel Maredi bo ob 21. uri poskrbel za uverturo v večerno koncertno dogajanje. Oder pod šotorom bodo ob 22. uri prvi zavzeli lanski predstavniki Slovenije na Evroviziji Kalamari (brez pomoči ansambla Roka Žlindre). Družbo v Novi Gorici jim bodo vse do jutranjih ur delala Manca Špik in pozneje didžej Samo. Poskrbljeno pa bo tudi za mlade. Na Bevkovem trgu jih bodo pričakali didžej Sylvain in Lara Love (LeeLooJamais) in didžej Max Sebastien. Ob polnoči pa bo nebo nad Novo Gorico razsvetlil ognjemet.

Tudi na Gorenjskem bo veselo
Vstop v novo leto se bo v Kranju začel že ob 12. uri. Na Glavnem trgu bodo kot prvi vstopili v novo leto skupaj s čarovnikom Gregom najmlajši. Večerni program se bo začel 22. uri skupaj z Nušo Derendo. Točno opolnoči bo zbrane nagovoril župan Mohor Bogataj, nato bo sledil tudi nekaj minutni ognjemet. V Kamniku bodo v novo leto stopili skupaj na Glavnem trgu ob zvokih ansambla Trio Špica. Ob polnoči pa se bo zbranim pridružil tudi župan Marjan Šarec. Malce severneje pa Lokalna turistična organizacija Kranjska Gora od 22. ure dalje pripravlja silvestrovanje s skupino Dan ponter na parkirišču pred dvorano Vitranc.