Nočni obisk: Tanja in Robert Sobočan

Pred nekaj dnevi smo se odpravili v vas, ki je od Murske Sobote oddaljena le nekaj kilometrov, ter za Nočni obisk povabili pred mikrofon par, ki je za svojo unikatno podjetniško zamisel lani dobil kar nekaj zavidljivih mednarodnih priznanj.

Kako nadgraditi ponudbo džinov in ponuditi nekaj inovativnega, sta se med drugim pred več kot tremi leti spraševala Tanja in Robert, ki sta prvotno idejo o liniji džinov dobila na enem svojih prvih skupnih oddihov v Budimpešti.

"Preden sem spoznal ženo, nisem bil ravno ljubitelj džina oziroma ga sploh nisem pil, če sem popolnoma iskren," pove Robert ter nadaljuje: "Ko si je žena naročila džintonik, pa sem bil zelo navdušen nad vso izbiro, še posebno nad tem, kako so ga postregli. Nisem vedel, da gre že v samo prezentacijo pijače toliko truda, zamisli in estetike."

To je bil trenutek, ko se je zavedel, da bi se tudi sam rad preizkusil v tem poslu. Že od nekdaj je kot uspešen podjetnik v tujini želel na trg poslati svoj izdelek. Skupaj z ženo Tanjo, ki je v Sloveniji znana fotografinja, sta se odločila, da bosta, če se bosta spustila v proizvodnjo linije džinov, vanjo vključila le najboljše, kar ponuja domače Prekmurje. To je med drugim znano po bučnem olju in paradižniku.

Esence džina sta vključila tudi v linijo sveč. Foto: Osebni arhiv
Esence džina sta vključila tudi v linijo sveč. Foto: Osebni arhiv

Eden njunih prvih okusov, ki sta ga zasnovala, je bil džin z bučnimi semeni ter bučnim mesom priznane prekmurske oljarne. Lani je bil džin z bučnimi semeni na tekmovanju v Londonu izbran za enega izmed najboljših petnajstih džinov sveta. Džin, navdihnjen z Luštovim paradižnikom, pa je pred nekaj meseci v Singapurju prejel celo zlato priznanje za najboljši džin. Vsakemu džinu, ki sta ga poslala na prodajne police, sta dodala 47 različnih zelišč.

Linijo džinov Heaven & Hell sta poimenovala po ravnovesju, ki kroji življenja vsakega posameznika. "Tako kot ljudje, ki v življenju iščemo ali smo iskali svoj jin in jang, sva tudi midva poskušala najti pravo ravnovesje okusov v džinu," pove Tanja.

Pripoved o poti na svetovni trg in o tem, kakšna navdihujoča zgodba se skriva za njunim uspehom, sta Tanja in Robert Sobočan delila s poslušalci Nočnega obiska na Prvem.