Praznik piva in cvetja letos poteka že petinštiridesetič. Foto: MMC RTV SLO
Praznik piva in cvetja letos poteka že petinštiridesetič. Foto: MMC RTV SLO
Pivo in cvetje 2009, Dekleti z alkotestom
Če si napihal preveč v alkotest teh dveh gospodičen, ni bilo nikakršnih posledic - le opozorilo, da ne sedaj za volan. Foto: MMC RTV SLO

MMC je tradicionalno Pivo in cvetje obiskal v petek, vrhunec dogajanja pa organizatorji pričakujejo danes, ko naj bi se ulice Laškega prav zares popolnoma napolnile. Petkov večer je bil, morda tudi zaradi nič kaj poletnih temperatur, malo manj obiskan kot sicer. Kot smo opazili, je bila večja gneča le v bližini glasbenih prizorišč starega mestnega jedra.

Največ pozornosti mladih so tako pritegnili člani skupine Dan D pa Tanja Žagar, ki je v poletnem krilcu poskakovala po odru in s pivom nazdravljala (predvsem moškemu) občinstvu, in Mambo Kings, ki so obiskovalce že okoli osme ure najprej dobro ogreli, nato pa jim okoli polnoči zaželeli še "lahko noč".

Seveda ne smemo pozabiti niti na prizorišče elektronske glasbe, kjer so peli, plesali in z vrčkom piva (no, v bistvu s plastičnim kozarcem - piva v vrčih na prireditvi že dolgo ne dobite več) nazdravljali večinoma mladi. Starejši so se pozibavali ob ritmih največjih uspešnic hrvaške pevke Tereze Kesovije, pa tudi ob zvokih narodno-zabavne glasbe, ki je odmevala iz šotorov.

Ste tudi vi obiskali prireditev Pivo in cvetje? Svoja doživetja lahko delite z ostalim tako, da naložite fotografije na Moj splet.

Poskrbljeno tudi za lačne želodčke
Poleg piva ki je, tako kot vsako leto, dobesedno teklo v potokih, je bilo dobro poskrbljeno tudi za lačne želodčke - skoraj za vsakim vogalom je namreč mamljivo dišalo po čevapčičih, plesakvicah, takšnih in drugačnih klobasah, opazili pa smo tudi ponudnike pic, kebabov, hotdogov, pokovke, sladkorne pene in še kaj bi se našlo.

Na svoj račun so tudi letos lahko prišli tisti najmlajši in mladi po srcu in se prepustili noremu vrtenju na vrtiljakih in tistemu tako zabavnemu zabijanju z avtomobilčki.

Za varno pot domov - alkotest
Za red in varnost so vseposod skrbeli sicer mrki, a vestni redarji in policisti, opazili pa smo tudi mične gospodične, ki so na vsakem koraku obiskovalcem pridno ponujale alkotest - za varno in brezskrbno vožnjo domov. Sicer pa je, tako kot že zadnjih nekaj let, poskrbljeno za bolj varen prevoz domov - z vlakom namreč. Kot smo opazili, se za tovrsten prevoz odloča vse več ljudi. Morda tudi zato, ker je večina parkirišč tako zelo daleč stran od središča mesta.

Prireditev se bo nadaljevala še do nedelje, ko bo po ulicah Laškega potekala parada piva in cvetja, poskrbeli bodo pa tudi za predstavitev starih šeg s tradicionalno kmečko ohcetjo. Kot omenjeno, organizatorji največ ljudi pričakujejo nocoj, ko bodo večer popestrili tudi z velikim ognjemetom.

Domačini imajo dovolj hrupa
Omenimo naj še to, da so obiskovalci nad prireditvijho sicer zelo navdušeni, malo manj pa štiridnevno (in nočno) rajanje na ulicah veseli domačine, ki so se, kot smo izvedeli od enega izmed njih, zaradi kršenja človekovih pravic pritožili tudi varuhinji Zdenki Čebašek Travnik. Kot nam je še zaupal domačin, jih motita predvsem neznosen hrup in to, da do svojih stanovanj v času prireditve sploh ne morejo z avtomobilom, saj je glavna cesta skozi Laško med 20.00 in 6.00 zaprta za ves promet.

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj fotoutrinkov petkovega večera v Laškem.