Foto:
Foto:
Zdravko Geržina
Bi lahko Zdravka Geržino, lastnika licence mis sveta za Slovenijo lahko obravnavali kot slovenskega Hugha Hefnerja? Foto: RTV SLO

Televizija Slovenija vam bo tako skupaj z lastnikom licence za mis sveta v Sloveniji, podjetjem Geržina Videoton, zagotovila mimohod najlepših mladenk, za intelektualno iskrivost pa bodo morala poskrbeti dekleta sama.

Reportaže s predtekmovanja si boste lahko ogledali v nedeljskih oddajah Tistega lepega popoldneva, in sicer od konca aprila do konca maja. Več kot dveurni finalni izbor bo na sporedu konec junija, na RTV Slovenija pa si boste lahko ogledali tudi izbor za mis sveta. Omembe vredna novost je tudi način izbiranja oblek za nastop na tekmovanju za mis sveta, na katerem bodo sodelovali izključno slovenski modni ustvarjalci, predstavitev njihovih kreacij pa bo pomembna točka finalnega izbora za mis Slovenije.

Blišč in beda
Tekmovanje za mis sveta, ki ga organizirajo že sedeminpetdesetič po vrsti in ki naj bi letos s sodelovanjem 120 držav spet presegel rekord gledanosti, se še vedno ukvarja s temeljnimi razhajanji med razsipanjem na eni strani in z zavzemanjem za dobrodelnost na drugi. Ob vsem blišču mnogi tega sploh ne opazijo, prav tako kot verjetno nihče ne bo opazil, da je lanska mis Slovenije Iris Mulej na tiskovni konferenci ob opisu preteklega leta svoje sveže poslovne pogodbe omenila pred sicer precej obsežno dobrodelno dejavnostjo. Če je bilo v živo nadvse težko prepoznati njeno na inteligenčnem testu izpovedano bistrost, ji lahko priznamo vsaj (nenamerno) iskrenost.

Luka Zevnik