Erika Žnidaršič in Matej Kralj sta prejela največ glasov gledalcev. Foto: Žiga Culiberg
Erika Žnidaršič in Matej Kralj sta prejela največ glasov gledalcev. Foto: Žiga Culiberg
Slika Joseja Carrerasa na dražbi v okviru oddaje Spet doma
Trenutno dosežena cena za sliko, ki jo je med koncertom Carrerasa v Stožicah naslikal Franc Guček Guči, je 600 evrov. Zanjo se lahko potegujete prek elektronskega naslova oddaje Spet doma. Foto: Žiga Culiberg

V nedeljo zvečer so se predstavile prve tri izmed devetih plešočih zvezd v paru s profesionalnimi plesalci - mis Universe Marika Savšek in Miha Vodičar sta se zavrtela v taktih dunajskega valčka, Erika Žnidaršič in Matej Kralj sta gledalce s čačačajem popeljala v nočni bar, Samuel Lucas pa se je kljub poškodovani roki z Nadiyo Byckovo predal angleškemu valčku.

V okviru oddaje Spet doma, ki je znana po svoji humanitarni noti, poteka tudi dobrodelna dražba slike Franca Gučka Gučija, ki je nastala na koncertu legendarnega tenorista Joseja Carrerasa v Stožicah. Slika je velika 100 x 70 cm in nosi originalni podpis slavnega opernega pevca. Dražba bo potekala do petka, 22. oktobra, zanjo pa se lahko potegujete po elektronski pošti na spet.doma@rtvslo.si. Trenutna dosežena cena je 600 evrov. Tako kot sredstva, zbrana med samim koncertom (24.600 evrov), bodo tudi ta namenjena za vzpostavitev hematoonkološkega laboratorija Pediatrične klinike, na katerem zdravijo levkemijo.

Gledalci so s telefonskim glasovanjem odločili, da največ točk glede na delež glasov dobita Erika in Matej (46), s 33 točkami jima sledita Samuel in Nadiya, 21 pa so jih gledalci namenili Mariki in Mihi. Vse tri pare zdaj čaka še en nastop v prvem krogu, a z drugim plesom.

Vsi pari so se na ples pripravljali le pičla dva tedna, zato so pred začetkom turnirja čutili kar precej treme - kot so povedali v zakulisju, jih je bilo strah predvsem tega, da bodo pozabili korake, obenem pa so bili trdno odločeni, da dajo vse od sebe.

Prihodnji teden (oddaja bo na sporedu izjemoma v soboto) se bo pomerila druga trojica, naslednjo nedeljo pa zadnja.

Posnetke plesov si lahko ogledate na spletni strani oddaje Spet doma in spodaj.

Marika Savšek in Miha Vodičar - dunajski valček

Erika Žnidaršič in Matej Kralj - čačača

Samuel Lucas in Nadiya Byckova - angleški valček