Filli v vlogi 'Darka Katone', ki imitira - Fillija. Foto: MMC RTV SLO
Filli v vlogi 'Darka Katone', ki imitira - Fillija. Foto: MMC RTV SLO
Zvezdniški trenutek Mihe Lamprehta. Foto: MMC RTV SLO

"Zapleti s honorarnimi sodelavci in nepodpisanimi pogodbami so pripeljali do tega, da je treba izkoristiti vse notranje resurse," je današnji Radio Gaga uvedel voditelj Sašo Hribar.

V ta namen je namesto svojih honorarnih imitatorjev pred mikrofon pripeljal "Darka Katono, polbrata našega Srečka Katone, ki že 20 let dela kot pomočnik na RTV-ju". "Katona", za katerega se izkaže, da je sam Marko Filli, naj bi se preizkusil v vlogi imitatorja generalnega direktorja.
Da Filliju imitacije ležijo, dokaže najprej posrečen poskus vživljanja v ljubljanskega župana Zorana Jankovića, kar pa Hribar naglo prekine, češ, da ni zato tukaj. Hribar rahlo nesproščenega, a povsem kooperativnega Fillija nedvomno dobro "zmasira", ko mu servira nekatere take dovtipe kot na primer, ali je že "ugodil vladi".
Miša namesto Jasne
Filli v pogovoru razlaga, kako bodo zaradi vladnega ukrepa na RTV-ju na mesto (ne)pogrešljivih honorarcev postavili "notranje" ljudi in tako izkoristili te resurse, o katerih je toliko govora pri varčevanju v javnem sektorju. Tako bo v odaji Kdo pride na večerjo Joži, že skorajda kultna strežajka iz RTV-menze, prevzela vlogo francoskega vrhunskega kuharja Benjamina.

Miha Lampreht bo moral napisati kako misel za Obzorja duha, medtem ko se bo direktor televizije Janez Lombergar namesto Mirana Ališiča preizkušal v vodenju prenosov formule ena. Lombergarja bodo skupaj z Mišo Molk izkoristili tudi za vodenje oddaje Na zdravje, ki sta jo do zdaj vodila honorarca Boštjan Romih in Jasna Kuljaj.
Proti koncu oddaje izza vrat pokuka še Lampreht, ki z "ruralnim" naglasom (koga, prepustimo poslušalcem) povpraša, kje je Lampreht, če je še direktor sploh in koliko časa še bo. "Dokler ga programski svet ne odstavi," mrtvo hladno odvrne Hribar.

Notranji ustroj javnega servisa v kombinaciji z vladnim sklepom - najboljši vir navdiha za humoriste.
Vse posnetke iz današnje oddaje si lahko ogledate spodaj.
K. S.