Videospot za skladbo My Way is My Decision je Mazejeva snemala v nekdanji tovarni Rog. Foto: Karo Media
Videospot za skladbo My Way is My Decision je Mazejeva snemala v nekdanji tovarni Rog. Foto: Karo Media
Tina Maze
A skladba je smučarki - kot je dejala sama - služila le kot dodatna motivacija za premagovanje težkih treningov med pripravljalnim obdobjem. Foto: Karo Media

Že precej časa nazaj sem čez komentarje pod internetnimi članki potegnil vodo v kotličku.

Raay o komentarjih na pevski prvenec Tine Maze
Raay, Tina Maze in Matjaž Jelen
Mazejeva je tako med pripravljalnim obdobjem nekaj časa preživela tudi v studiu skupaj z avtorjema glasbe Matjažem Jelenom in Raayem (hkrati tudi avtorjem aranžmaja in producentom). Foto: Osebni arhiv

Najuspešnejša slovenska smučarka je skupaj z ekipo Karo Media posnela videospot v nekdanji tovarni Rog. Kot nam je dejal mož za videospotom - Niko Karo -, so priprave na snemanje potekale slab teden, saj so se za sodelovanje z našo najboljšo smučarko dogovorili zelo na hitro.
"Potrebovali smo lokacijo snemanja in po pogovoru o Tininih pričakovanjih smo se z Matjažem Jelenom in Raayem odločili, da njen prvi glasbeni videospot posnamemo v nekdanji tovarni Rog, kjer so nam prijazno odstopili prostor. Ekipa se je zbrala ob štirih zjutraj, snemanje pa je potekalo od sedme do enajste ure," je pojasnil Karo in dodal: "Kar je za glasbeni videospot zelo malo, a Tini je uspelo, saj ima neverjetno sposobnost koncentracije in predanosti tistemu, kar počne."

Smučarko so za potrebe snemanje videospota tako postavili stran od zasneženih podlag. "Tino Maze po navadi vidimo prek njenih smučarskih podvigov na belih podlagah, snegu, zato sem si zamislil, da bi jo postavili v čisto drugačno okolje, kot smo je po navadi vajeni gledati. V spotu lahko tako Tino vidimo v uličnem 'underground' okolju. Tega odlično dopolnjujeta njen 'styling' in makeup, ki smo si ga z ekipo zamislili, smuči pa smo dodali prav tako notri, na čisto drugačen način," je razložil Karo.
Na samem snemanju pa se je Mazejeva izkazala za veliko profesionalko, je dejal Karo: "Tina je res prijetna in sproščena punca, hitro se je vživela pred kamero in znova dokazala, da zna prevzeti kamero in tiste za kamero. V jutranjih urah je bilo v snemalnem okolju zelo hladno, treba je bilo odmisliti veliko drugih okoljskih faktorjev, a Tina se ni niti enkrat samkrat pritožila nad čimer koli in je nalogo znova izpeljala kot prava profesionalka."

Združitev športno-glasbenih sil
Pod glasbo za skladbo My Way is My Decision sta se podpisala Matjaž Jelen in Raay. Angleško besedilo je prispeval Charlie Mason, ki je med drugim letos napisal pesem L'amore è femmina za letošnjo italijansko predstavnico na Evroviziji Nino Zilli, svoj prispevek pa je dodal tudi soavtor besedila Leon Oblak, priznani slovenski besedilopisec. Raay je podpisan tudi pod aranžma in produkcijo.

Ta je delil Tinine občutke po včerajšnji predpremieri videa za novinarje: "Tina je navdušena nad tem, kar se ji dogaja. Vesela je, ker se sliši, da je izdelek - tako video kot skladba - kvaliteten in na nivoju, da ga lahko zavrtijo kjer koli po svetu. A seveda so vse njene misli uprte v jutrišnjo tekmo - ki se je tudi sam, letos še posebej, veselim - in v začetek smučarske sezone. Tisto pa je njen pravi rokenrol."

Videospot si lahko pogledate spodaj.

Že precej časa nazaj sem čez komentarje pod internetnimi članki potegnil vodo v kotličku.

Raay o komentarjih na pevski prvenec Tine Maze