Slovenija bo zmagala, poje Klemen Slakonja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenija bo zmagala, poje Klemen Slakonja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Video, ki smo ga Slovenci lahko videli na finalni večer izbora pesmi, ki našo državo zastopa v Bakuju, so dobili vsi mediji, ki v azerbajdžanski prestolnici spremljajo dogajanje okoli letošnjega izbora za pesem Evrovizije, in prepričani smo, da ob njem niso ostali ravnodušni.

Eva Boto in njene spremljevalne pevke pa se medtem pripravljajo na svojo drugo vajo na evrovizijskem odru Kristalne dvorane, ki bo v soboto. Prvo vajo, ki je bila na sporedu v sredo, so 16-letna Korošica in njene spremljevalne pevke Ana Bezjak, Sandra Feketija, Katja Koren ter Martina in Mateja Majerle, opravile z odliko.

V nasprotju z drugimi predstavniki, ki se bodo z Evo Boto pomerili v drugem polfinalu prihodnji četrtek, se je slovenska delegacija odločila, da že na prvi vaji razkrije, kaj bodo dekleta nosila, saj imajo tako še čas, da kaj popravijo, je pred dnevi pojasnil vodja slovenske evrovizijske delegacije Aleksander Radić.

Spremljajte Evino bakujsko dogodivščino tudi na njeni uradni strani na Facebooku.

Stavnice na začetku kazale zelo dobro
Te dni so številnih pogledov, polnih upanja, deležne tudi stavnice, ki vsako leto (bolj ali manj natančno) napovedujejo, kdo vse se bo uvrstil v finale in kdo bo na koncu v rokah držal evrovizijski kipec. Evi je prve dni v Bakuju kazalo zelo dobro - ljubitelji Evrovizije in novinarji so jo namreč uvrščali v prvo peterico polfinalnega večera, zadnje dni pa po lestvici počasi polzi navzdol. A časa za prepričevanje je še vedno dovolj - na koncu namreč šteje le tisti večer. Za favoritinjo na večini stavnic sicer velja švedska predstavnica, 28-letna Loreen, ki bo svojo domovino predstavljala s skladbo Euphoria.

Spodaj si lahko tudi vi ogledate video Klemna Slakonje oz. njegovega One man banda in pesmi Slovenia will win.