Urška Bačovnik je v oddaji Dobro jutro povedala, da ljubezen postavlja zelo visoko, tik za zdravjem. Foto: MMC RTV SLO
Urška Bačovnik je v oddaji Dobro jutro povedala, da ljubezen postavlja zelo visoko, tik za zdravjem. Foto: MMC RTV SLO
Prvi televizijski intervju Urške Bačovnik.

V svojem prvem televizijskem nastopu je Bačovnikova med drugim razkrila delček svoje zasebnosti.

Premier je trenutno zelo zaposlen, zato nima niti časa za kavo, je dejala trenutno najbolj znana Urška v deželi na sončni strani Alp in dodala, da se o poroki trenutno niti ne pogovarjata. "Kljub vsemu pa sem bila zelo vesela vseh čestitk, ki sem jih dobila," je povedala premierjeva spremljevalka.

Samo gospodinja ne bi bila nikoli
Poleg tega je mlada zdravnica, ki je pred meseci začela delo v ambulanti, povedala, da si ne more predstavljati sebe v vlogi gospodinje. Čeprav zelo rada kuha - njena najljubša jed je jabolčni zavitek -, si ne more predstavljati, da bi opustila kariero zdravnice. Za ta poklic se je Bačovnikova odločila v srednji šoli, medtem ko je v mlajših, osnovnošolskih letih sanjala o poklicu novinarke ali voditeljice.

Po njenih besedah sta si z Janezom Janšo karakterno zelo podobna, saj sta ne nazadnje tudi oba rojena v znaku device. "Hvalabogu pa je (med nama) toliko let izkušenj razlike, da se to lažje ujame," je o razliki v letih povedala Urška.

Med življenjem na cesti in prihodnostjo
Bačovnikova, ki med potovanji rada obišče še kakšno bolnišnico, se je pošalila, da trenutno živi na cesti. S tem je mislila na nenehna potovanja med Ljubljano in Štajersko, kjer trenutno dela. O načrtih za prihodnost pa je redkobesedna Urška povedala, da je še vse odprto. "Kar bo prišlo, je treba sprejeti".

Prvi televizijski intervju Urške Bačovnik.