V dobrodelni Vse je mogoče je voditelj Bojan Emeršič povabil Miho Brajnika, Sabino Kogovšek, Gorazda Žilavca, Maria Ćulibrka, Roka Bohinca, Nino Valič in Luko Korenčiča. Foto: Žiga Culiberg
V dobrodelni Vse je mogoče je voditelj Bojan Emeršič povabil Miho Brajnika, Sabino Kogovšek, Gorazda Žilavca, Maria Ćulibrka, Roka Bohinca, Nino Valič in Luko Korenčiča. Foto: Žiga Culiberg
V sklopu dobrodelnega vikenda ste lahko naredili nekaj dobrega in pomagali družinam, ki živijo v pomanjkanju. Foto: Arhiv RTVSLO
Svoj dobrodelni prispevek ste lahko oddali tudi med oddajo Slovenski pozdrav v petek, 8. decembra, ob 20.00 na TV SLO 1. Foto: Žiga Culiberg
Vikend praznične dobrodelnosti smo končali v oddaji Vikend paket v nedeljo, 9. decembra. Foto: Žiga Culiberg

Oddaje Vem!, Slovenski pozdrav, Vse je mogoče in Vikend paket so bile od petka do nedelje posvečene zbiranju sredstev za otroke in družine v stiski. Vsa sredstva, ki ste jih pomagali zbrati med dobrodelnim vikendom, so namenjena osmim družinam v stiski.

Med 7. in 9. decembrom 2018 so v omenjenih oddajah s pomočjo gledalcev, tekmovalcev in partnerja projekta, podjetja Lidl Slovenija, za osem družin v stiski zbrali kar 43.181 evrov. Gledalke in gledalci Televizije Slovenija so prek oddanih klicev in SMS-ov v dobrodelnem vikendu zbrali kar 39.181 evrov. Skupnemu znesku je v oddaji Vikend paket partner dobrodelnega projekta Lidl Slovenija dodal donacijo v višini 4.000 evrov, ki jo je Darji Groznik, predsednici Zveze prijateljev mladine Slovenije, predal Valentin Bufolin, vodja marketinga v Lidlu Slovenija.

"RTV Slovenija z Zvezo prijateljev mladine Slovenije sodeluje že vrsto let in v vseh teh letih smo izpeljali številne dobrodelne projekte, prek katerih smo pomagali tistim, ki najbolj potrebujejo našo pomoč. Po lanskem pozitivnem odzivu naših gledalk in gledalcev na akcijo smo se tudi letos odločili, da na začetku prazničnega decembra izpeljemo vikend dobrodelnosti. Že vnaprej se zahvaljujemo vsem, ki bodo po svojih močeh sodelovali in pomagali," je o dobrodelnem projektu povedal Vanja Vardjan, odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija. Kviz Vem!

Petek, 7. 12. 2018, ob 18.20 na TV SLO 1
Dobrodelni vikend Razvedrilnega programa se je tudi letos začel s kvizom Vem!, v katerem so nastopili raper Trkaj, Beba Ščap, športnica, ki je znana po svojih ekstremnih športno-dobrodelnih podvigih, in Luka Trtnik, mlad namiznoteniški igralec, ambasador programa Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja POSTANI ŠPORTNIK. Skupaj z gledalci kviza so zbirali sredstva za prvi dve pomoči potrebni družini.

Slovenski pozdrav
Petek, 7. 12. 2018, ob 20.00 na TV SLO 1
V letošnjem dobrodelnem Slovenskem pozdravu so denarne prispevke zbirali za mamo, ki je ostala sama s sinom in brez službe, ter 4-člansko družino, ki živi v zelo hudi socialni, zdravstveni in finančni stiski. Osrednji gost oddaje je bil dolenjski avtor in harmonikar, avtor številnih skladb, Jože Umek. Njegove uspešnice so igrali Poskočni muzikanti, peli pa so jih ansambli Naveza, Gadi, Veseli Dolenjci in Vikend. V oddaji ste lahko slišali še voditeljico Darjo Gajšek s poskočno pesmijo Luštno bo, skupino Mambo Kings in družini, ki sta se potegovali za vstopnico v polfinale rubrike Družina poje – prisluhnili ste lahko družini Frančič iz Šentjerneja in družini Banovšek iz Slovenskih Konjic.

Vse je mogoče
Sobota, 8. 12. 2018, ob 20.00 na TV SLO 1
V okviru dobrodelnega vikenda so tudi v oddaji Vse je mogoče zbirali sredstva za najšibkejše v naši družbi. Ustvarjalci oddaje so pripravili nekaj novih iger, kot sta Žogafon in Rodeo, zabavale pa so vas tudi tiste preverjene igre. Na poševnem odru ste se preselili v magični svet arabskih noči, v Fotomimi pa so se tekmovalcem pridružili najmlajši in najzvestejši gledalci Firbcologi, ki so plesali trebušni ples in še marsikaj. Voditelj Bojan Emeršič je v studio povabil Miho Brajnika, Sabino Kogovšek, Gorazda Žilavca, Maria Ćulibrka, Roka Bohinca, Nino Valič in Luko Korenčiča.

Vikend paket
Nedelja, 9. 12. 2018, ob 17.20 na TV SLO 1
Vikend praznične dobrodelnosti smo končali v oddaji Vikend paket z voditeljema Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom. Svoj prispevek ste lahko oddali do konca oddaje, ko so razglasili tudi vsoto zbranih sredstev v vseh oddajah, ki so sodelovale v dobrodelnem vikendu.

Avtorja fotografij sta Žiga Culiberg in Gregor Koščak.