Rdeča nit tradicionalnega odprtja poletne sezone na Velenjski plaži so športno-zabavne vsebine na in ob vodi: odbojka v vodi, supanje, skoki, vodni zorbing, letos pa tudi megatobogan, je prvi dan festivala Splash veliko pozornosti pritegnila tudi dobrodelna akcija Odreži drugačnost, ki jo vodi frizer Marko Hriberšek, znan tudi po sodelovanju v resničnostni oddaji Masterchef Slovenija.

Tudi olimpijka Gloria Kotnik se je prepustila rokam frizerskega mojstra. Foto: Organizator/Pigac.si; Robi Valenti
Tudi olimpijka Gloria Kotnik se je prepustila rokam frizerskega mojstra. Foto: Organizator/Pigac.si; Robi Valenti

Pod njegovim vodstvom so namreč frizerji iz cele Slovenije z brezplačnim striženjem ter urejanjem pričesk zbirali prostovoljne prispevke, ki se jih je na koncu nabralo rekordnih 4420 evrov. Polovico zbranih sredstev bodo namenili za letovanje otrok iz socialno šibkejših družin z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje, drugo polovico pa Inštitutu Zlata pentljica, ki v sodelovanju dobrodelne ustanove The Little Princess Trust slovenskim otrokom, ki so zboleli za rakom, priskrbi brezplačne lasulje, narejene iz pravih las.

Obiskovalcem je na voljo tudi kulinarična ponudba, med drugim sta Miro Jurjevič in Sara Rutar, prav tako znana iz omenjene resničnostne oddaje poskrbela, da ni zmanjkalo praženca in mišk. Projekt Odreži drugačnost so sicer podprli tudi nekateri drugi znani obrazi, kot so Glorija Kotnik, Alya, Dejan Dogaja, Pina Umek, Teo Čeh, Karim Merdjadi, mlečna kraljica Alina Zupanc in Klemen Bučan.

Festival Splash, ki tradicionalno predstavlja uvod v poletje na velenjski plaži, se nadaljuje z glasbenim, športnim in kulinaričnim programom – nocoj bodo obiskovalci lahko uživali v glasbeni poslastici, saj organizatorji napovedujejo nastop skupin Dubioza Kolektiv, Senidah in zasedbe S.A.R.S.

V fotogaleriji spodaj si lahko ogledate nekaj fotoutrinkov sobotnega dogajanja. Foto: Pigac.si in Robi Valenti