Milena Zupančič z Unicefom sodeluje že 12 let. Foto: www.drama.si
Milena Zupančič z Unicefom sodeluje že 12 let. Foto: www.drama.si
Zoran Predin je skupaj z igralko nino Ivanič nastopil v oglasih Rdeči noski. Foto: MMC RTV SLO

Igralka Milena Zupančič je za MMC povedala, da glede povabila Unicefa pred 12 leti ni niti malo oklevala. "Logično se mi je zdelo, da povabila ne zavrnem, čeprav takrat nisem vedala, kaj to pomeni," je povedala igralka, ki ji je sodelovanje z Unicefom prineslo kar nekaj sprememb v življenju.

"Zdaj znam ločiti pomebne stvari od nepomembnih in vem, kaj je prava nesreča. Lahko pa tudi rečem, da od takrat ne spim več tako lahko," je povedala Zupančičeva in dodala, da delo Unicefovega ambasadorja prinaša veliko obveznosti. "Osveščanje vključuje obiske po šolah, nagovarjanje za pomoč pri gospodarstvenikih ... Pri Unicefu gre za dolgoročne programe, ki vključujejo tudi nadzor nad izvajanjem," je pojasnila za MMC in dodala, da ne gre le za nagovarjanje posameznih skupin, ampak za širše projekte "kjerkoli po svetu". Glede potovanj po terenu pa je povedala, da so težave po svetu različne, "vandar pa je nesrečo nemogoče rangirati, saj je na teh območjih povsod enako hudo".

Zoran in Nina za Rdeče noske
Med znanimi Slovenci, ki sodelujejo v dobrodelnih projektih, je tudi pevec Zoran Predin, ki ga ob Nini Ivanič lahko vidimo v oglasih za aktivnosti Rdečih noskov - klovnov zdravnikov, ki bolne ljudi tolažijo s humorjem. "Že odkar se ukvarjam z glasbo, sodelujem tudi pri dobrodelnih projektih," je povedal Predin, ki se je za sodelovanje pri Rdečih noskih odločil po njihovem povabilu. "Mislim, da moramo pomagati ljudem, ki potrebujejo pomoč," je še za MMC dodal pevec, ki redno nastopa tudi na različnih dobrodelnih koncertih.

V dobrodelnost vključeni številni znani Slovenci


Med "dobrodelnimi" Slovenci pa lahko najdemo še kar nekaj znanih obrazov. Tako sta Unicefovi ambasadorki tudi šansonjerka Vita Mavrič in voditeljica Anja Križnik Tomažin. Igralec Gojimir Lešnjak Gojc, tudi sam disleksik, sodeluje pri aktivnostih društva Bravo, ki pomaga otrokom in mladostnikom s specifičnimi učnimi težavami, pevec Jan Plestenjak pa se je odločil, da bo desetino izkupička od prodaje vstopnic od svojega aprilskega koncerta podaril za mamograf za Splošno bolnišnico Izola.

A. M.