Špela Grošelj pravi, da je na svoj profil na MySpaceu že čisto pozabila, saj ji je bolj všeč Facebook. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Špela Grošelj pravi, da je na svoj profil na MySpaceu že čisto pozabila, saj ji je bolj všeč Facebook. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Danilo Türk
Svoj profil na Facebooku ima tudi predsednik republike Danilo Türk. Foto: MMC RTV SLO
Sanja Grohar
Sanja Grohar je MMC-ju že pred časom zaupala, da ji je bolj pri srcu MySpace. Foto: Sanja Grohar

Slovenski estradniki si svoje profile večinoma ustvarjajo na dveh priljubljenih spletnih socialnih omrežjih MySpace in Facebook - med njimi tudi Jasna Kuljaj, Mark Žitnik, Danijel Šmid Danny, Boštjan Kljun, pevki Saša Lendero in Rebeka Dremelj.

Špela Grošelj nam je pojasnila, da ima dva profila na socialnem omrežju Facebook, enega za promocijske namene, drugega pa za zasebne: "Najprej sem imela samo en profil - tega, ki je pozneje postal promocijski. In ker sem sprejemala vse prijatelje, ki so mi poslali vabilo, se mi je kmalu nabralo 5.000 ljudi, kolikor je zgornja meja števila prijateljev. Zato sem si ustvarila še en, zasebni profil."

Špela še pravi, da ima na svojem zasebnem profilu okoli 130 prijateljev "in te ljudi dejansko poznam". Tudi če ji kdo, ki ga ne pozna, pošlje vabilo, ga ignorira, pojasnjuje Grošljeva in dodaja, da večinoma uporablja zasebni profil, promocijskega pa le takrat, ko si želi oboževalce skupine Atomik Harmonik obvestiti o kakšni novosti, na primer novem videospotu.

Špela zelo previdno izbira fotografije
Pevka priznava, da je zelo previdna, ko se odloča, katere fotografije bo objavila na spletu. "Vedno dobro premislim, kaj lahko objavim in česa ne. Tistih z zabav in podobnega pa seveda ne objavljam," razlaga svetolaska in dodaja, da ogled svojih fotografij le redko dovoli vsem. Pevka še pravi, da je imela s socialnimi omrežji že tudi slabe izkušnje - že dvakrat se ji je namreč zgodilo, da so neznanci na Netlogu ustvarili profil z njenim imenom, s priimkom in fotografijami, tako da je morala administratorje prositi, naj ga umaknejo.

Nekaj težav tudi z (moškimi) oboževalci
Špela tudi pravi, da težav s (preveč) zagretimi oboževalci na spletu načeloma nima - priznava pa, da se je že zgodilo, da ji je kakšen predstavnik moškega spola preveč vztrajno pošiljal sporočila in jo prosil, naj mu odgovori. Sicer pa je Špela dejala še, da je bila na začetku dejavnejša na MySpaceu, zdaj pa se bolj posveča Facebooku.

Sanji je bolj všeč MySpace
Že pred časom smo se o socialnih omrežjih pogovarjali tudi s pevko Sanjo Grohar, ki nam je takrat zaupala, da je, čeprav je večja ljubiteljica MySpacea, svoj profil ustvarila tudi na Facebooku. Temnolasa lepotica je takrat razložila, da dobiva ogromno povabil. "Nekaj časa nisem bila gor, ker sem več na MySpaceu, tako da sem v enem dnevu imela okoli 600 povabil in nato sem vsakega pregledala."

Sanja je za MMC povedala, da tudi vsakega sprejme. "Na začetku sem želela Facebook imeti le za prijatelje, nato pa sem imela koncert in sem želela obvestiti veliko ljudi. Če vse sprejmem že na MySpaceu, jih pa lahko tudi na Facebooku." Nespodobnih komentarjev pevka in misica ne dobiva. "Vsi so zelo prijazni. V inboxu se nabere toliko komentarjev, da me je groza, ker ne morem na vse odgovoriti."

Tanja Kozorog