Foto:
Foto:
Kaj se ponoči dogaja v Zrćah?

Vse skupaj se začne okrog 11. ure zvečer, ko se "horde" avtomobilov in avtobusov odpravijo proti plaži. Pred parkiriščem z zapornico se zato že od daleč vidi dolga kolona. Avtomobili imajo predvsem slovenske, hrvaške, bosanske, nemške, italijanske in francoske registrske tablice, ob čemer se človek vpraša, ali bodo vsi ti vozniki čez noč res ostali trezni.

Okrog enih zjutraj se lokali začnejo polniti, zabava pa traja vse do sončnih žarkov. Na nočni del zabave klubi v Zrćah sem ter tja pripeljejo kakšno DJ-zvezdo svetovnega formata. Na osrednjem prizorišču sta tako za gramofonskimi mešalkami stala tudi dva britanska DJ-ja - Chris Lake, ki je najbolj znan po remiksu Sweet Dreams skupine Eurythmics, in Seamus Haji, ki je avtor priredbe uspešnice Last Night A DJ Saved My Life.

Preberite si še o dnevnem dogajanju v Zrćah.

V VIP-u je vse dražje
Zabava traja celo noč v odprtem delu, t. i. "open airu", v drugih polodprtih delih in seveda v VIP-prostoru. Vsak pravi klub mora namreč imeti tudi del za posebne, t. i. VIP-goste, kjer se bogati in slavni zabavajo nekoliko odmaknjeni od preostale "raje". Sam VIP-prostor ni sicer nič preveč posebnega - na voljo imate več prostora, gneče je manj, po drugi strani pa boste morali več odšteti za pijačo, ki že tako ali tako ni poceni.

Ko so urini kazalci kazali šest zjutraj, je DJ zavrtel zadnjo pesem, množica pa je počasi začela zapuščati klub. Nekateri so odšli domov, drugi pa drugam, kjer so pač še vrteli glasbo…

Glasbeni utrip si poglejte v priloženem videoposnetku, več o samem dogajanju pa si boste lahko kmalu prebrali v rubriki Moj pogled.

Jure Rejec

Kaj se ponoči dogaja v Zrćah?