Peter Poles je kljub mladosti že izkušen voditelj. Nazadnje je vodil kviz Ljubljana - prestolnica Evropske unije. Foto: MMC RTV SLO
Peter Poles je kljub mladosti že izkušen voditelj. Nazadnje je vodil kviz Ljubljana - prestolnica Evropske unije. Foto: MMC RTV SLO
Anja Rupel
Žensko polovico voditeljskega para bo zastopala pevka in voditeljica Anja Rupel. Foto: MMC RTV SLO

Nedeljske večere vam bo od 10. februarja krajšala nova licenčna oddaja Zvezde pojejo (gre za skandinavsko različico, prilagojeno našim razmeram), v kateri bo v duetu nastopilo 18 pevcev slovenske zabavne glasbe z 18 slovenskimi znanimi osebnostmi, ki ne prihajajo iz glasbenih vrst.

Iz razvedrilnega programa so nam sporočili, da želijo, da bi se povabilu odzvali tako športniki kot novinarji, igralci, voditelji, gospodarstveniki in politiki: "Računamo na pomoč bralcev ene najbolj branih prilog slovenskega dnevnika, ki bodo v naslednjem tednu začeli oblikovati lestvice znanih osebnosti, ki bi jih radi slišali v oddaji."

So pa že znani glasbeniki, ki bodo pomagali pri petju znanim Slovencem. "V oddaji bodo imeli zelo pomembno vlogo, saj bodo morali v enem tednu pripraviti zvezdo na nastop v živo, enkrat v duetu in eno skladbo, ki pa ni po njihovem izboru," so sporočili iz razvedrilnega programa.

Tričlanska komisija
Nastope bo poleg gledalcev ocenjevala tričlanska komisija, sestavljena iz znanih osebnosti. Vsi naj bi bili strokovnjaki na svojem področju, ocenjevali pa bodo pevski nastop, koreografijo, izbor, stik z občinstvom, skratka, nastop v celoti. O imenih so bili prostojni še skrivnostni.

Voditelja Anja Rupel in Peter Poles
Ni pa več skrivnost, kdo bo vodil nedeljsko oddajo. To bosta Peter Poles, ki se bo konec meseca vrnil s Kube, in Anja Rupel. V razvedrilnem programu so izbor voditeljskega para komentirali z besedami: "Peter Poles je uveljavljen in priljubljen voditelj z mnogimi talenti, Anja Rupel pa poleg tega, da je voditeljica, tudi poje. Ker je pri voditeljskem paru pomembno tudi to, da se ujemata, smo pri izbiri upoštevali tudi njuno mnenje".

Končna odločitev odvisna od gledalcev
V vsaki oddaji se bodo gledalcem in tričlanski žiriji predstavili trije dueti. Devet najboljših duetov po izboru gledalcev in žirije se bo v treh polfinalnih oddajah pomerilo za uvrstitev v finalno oddajo, kjer bodo gledalci s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalni duet serije.

A. M.