Prvi bodo plesni parket preizkusili Nina osenar in Klemen Prašnikar ter Anna Mashchyts in Pipi. Foto: Žiga Culiberg
Prvi bodo plesni parket preizkusili Nina osenar in Klemen Prašnikar ter Anna Mashchyts in Pipi. Foto: Žiga Culiberg
Zvezde plešejo
V turnirju sodelujejo Alenka Tetičkovič, Nina Osenar, Ana Marija Mitić, Josip Miani Pipi, Saša Krajnc in Peter Klinc. Foto: Žiga Culiberg

K Mariu se vračajo znane Slovenke in Slovenci, ki so zbrali dovolj poguma in svoj prosti čas namenili trdim treningom s profesionalnimi plesalci. Kot smo pisali, bodo v letošnjem turnirju, ki je navduševal že v letih 2006 in 2007, svoje plesne sposobnosti na parketu preizkusili Alenka Tetičkovič, Nina Osenar, Ana Marija Mitić, Josip Miani Pipi, Saša Krajnc in Peter Klinc.

Skupaj s profesionalnimi plesalci bo šest parov navduševalo gledalce vse do konca te sezone, prva pa sta parket v studiu 1 preizkusila Josip Miani Pipi in Nina Osenar.

Pipi in soplesalka Anna Mashchyts sta v tem času naštudirala energični jive. Pipi je za MMC dejal, da Anna niti ni tako stroga mentorica, mu je pa všeč, da ga malce preganja. Stopanje po prstih drug drugemu je bilo na treningih stalnica, vendar upata, da bo njun nastop dober in da ga bodo tako ocenili tudi gledalci v telefonskem glasovanju.

Anni ples pomeni vse
"Vesel sem, da sva se odločila za jive, ker ni najbolj enostaven. Ta mi bo dal pogum in mi pomagal pri pripravah na naslednji ples, seveda, če se bova uvrstila naprej," je za MMC povedal Pipi. In kakšna so njuna pričakovanja? "Ja, glede na to, da sva oba poročena, drugih ambicij nimava," je v smehu povedal Pipi, ki je pohvalil trdo delo svoje mentorice. Anna namreč večino časa preživi na treningih. "Ples mi pomeni vse, zaradi tega sem se tudi preselila v Slovenijo. Je moja ljubezen, življenje, strast," je potrdila Anna.

Nina in Klemen stavita na čačača
Nina Osenar in Klemen Prašnikar pa sta stavila na čačača. Nina, za katero je to prva večja plesna izkušnja, je sodelovanje v turnirju vzela bolj kot zabavo. "Pri šestih letih sem sicer hodila dva tedna v plesno šolo, vendar sem to po tem, ko so mi ukradli prstan, takoj opustila," se spominja Nina.

Glede uvrstitve se ne obremenjujeta, saj je po njunih besedah najpomembneje, da se zabavata. "Tega ne jemljeva kot tekmovanje. Zabavava se, in če so bova uvrstila naprej, še toliko bolje, da bova lahko še dlje trenirala," pravita.

Kot je povedal Klemen, posebnih težav na treningih nimata, saj je Nina nadarjena. Tako kot Anna tudi Klemen po sedem, osem ur na dan preživi v plesnem studiu. "Ples je neke vrste naša služba, ki pa ga ne jemljemo kot običajno službo. To je zame velika zabava," je sklenil za MMC.

Zabava v odlični družbi in ob dobri glasbi
Poleg obilice plesa pa bodo za zabavo poskrbeli tudi gostje. V naslanjaču pri Mariu se bodo kot "doma" počutili šampion Primož Kozmus, pisateljica Azra Širovnik in letošnja nagrajenka Prešernovega sklada, igralka Barbara Cerar. Kot po navadi pa v oddaji ne bo manjkala niti glasba. Na odru bo stala Manca Špik, ki bo odpela skladbo z Eme Tukaj sem doma, zapela pa bosta tudi Manca Izmajlova (MMC-jev intervju z njo si lahko preberete tukaj) in Omar Naber.