56. izvedba festivala Pivo in cvetje bo nekoliko drugačna. Foto: BoBo/ŽIga Živulović jr.
56. izvedba festivala Pivo in cvetje bo nekoliko drugačna. Foto: BoBo/ŽIga Živulović jr.

Programsko bo festival letos drugačen od prejšnjih, obiskovalcem pa bodo ponudili raznolike vsebine za vse generacije, so napovedali. V dveh dneh se bo na enem odru zvrstilo šest koncertov, po trije v petek in v soboto, program pa se bo začel ob 19. uri. Nastopajoči še niso znani.

Zaradi varovanja javnega zdravja bodo organizatorji v koncertno prizorišče letos spremenili športno igrišče v mestnem središču in na vsakem koncertu ekskluzivno gostili le 200 najzvestejših privržencev.

Pridite peš in pokažite svoj značaj

Organizator festivala Stik Laško in tradicionalni pokrovitelj Pivovarno Laško Union bosta namreč omogočila ogled koncertov najbolj zagretim privržencem, ki se bodo zavezali, da bodo v Laško prišli peš – s pohodom prek slovenskih hribov in dolin ter svoj podvig tudi dokumentirali na družbenih omrežjih. Slogan festivala je tako: "Pridite peš in pokažite svoj značaj."

Tistim ljubiteljem festivala Pivo in cvetje Laško, ki jim zaradi ukrepov ne bo uspelo priti v Laško, pa bodo pomagali doživeti festivalsko vzdušje pri njih doma.

Kot običajno bo mesto Laško tudi letos ocvetličeno. Lokalni cvetličarji mu nadenejo pisano cvetlično podobo, organizatorji pa poskrbijo za mestni vrvež z godbeniki, mažoretkami in etnografskim programom.