Foto: IMDb
Foto: IMDb

Eden od producentov filma, italijanski The Apartment, je objavil prvi fotografiji igralke v tej vlogi. Na eni je Jolie med zavesami, na drugi pa kot La Divina, kot so poimenovali Callas, naličena in okrašena v krzno.

Garderoba Angeline Jolie v filmu bo "temeljila na izvirnih kostumih" Marie Callas, vendar se bo odrekla novim oblačilom iz krzna. Kot so še pojasnili v izjavi, so se ob produkciji posvetovali z različnimi združenji za zaščito živali, vključno z organizacijo PETA, o uporabi vintage oblačil iz krzna ali krzna, ki ga bodo uporabili zahvaljujoč zbirki Massima Cantinija Parrinija. Pri tem so se zavestno odločili, da ne bodo uporabljali ali kupili novih oblačil.

"Zelo sem navdušen, da sem začel produkcijo filma Maria, za katerega upam, da bo občinstvu po vsem svetu predstavil izjemno življenje in delo Marie Callas," je v izjavi zapisal režiser filma, Čilenec Pablo Larrain.

Zahvalil se je tudi za "čudovit scenarij" Stevena Knighta, delo celotne igralske zasedbe in ekipe, še posebej pa za "briljantno delo in izredne priprave" glavne igralke, da utelesi ameriško sopranistko grškega rodu, ki je v svoji karieri lirične sopranistke nastopala v velikih opernih vlogah.

V filmu bodo nastopili tudi italijanski igralci Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher in Valeria Golino, turški igralec Haluk Bilginer in avstralski igralec Kodi Smit-McPhee.

Film bodo snemali v Parizu, Grčiji, Budimpešti in Milanu.