Poslavlja se eden najbolj znanih likov animejev vseh časov. Foto: Pixabay
Poslavlja se eden najbolj znanih likov animejev vseh časov. Foto: Pixabay

Producenti japonskega animeja, ki je del ene najbolj znanih franšiz računalniških iger, igralnih kart in animiranih serij Pokemon, so se odločili, da aprila prihodnje leto gledalcem predstavijo nove like. Oboževalci so spremljali Asha in Pikachuja na njuni avanturi vse od leta 1997, ko je takrat desetletni fant spoznal svojega najboljšega prijatelja.

Njuna "misija" postati najboljša med trenerji Pokemonov se je uspešno končala prejšnji mesec, ko je Ash končno postal svetovni prvak. Na družabnih omrežjih se je oglasila Sarah Natochenny, ki je v angleško govoreči različici animeja posodila svoj glas protagonistu vse od leta 2006: "Počaščena sem, da sem lahko celih 17 let bila glas Asha Ketchuma." Dodala je, da bo priljubljeni lik za vedno ostal v srcih številnih generacij.

Nova protagonista

V prenovljeni različici animeja bodo gledalci na novih dogodivščinah spremljali dekle Liko in njenega prijatelja Roya. Producenti so obljubili, da bo tudi nova različica animirane serije sledila vsemu, kar so oboževalci vzljubili pri zdaj že nekdanjem glavnem liku. Pred premiero najnovejših delov pa gledalce čaka še epilog "poslovilnih" zadnjih enajstih delov, kjer še nastopata Ash in Pikachu – Pokémon Journeys in the West.