Foto: IMDb
Foto: IMDb

Zdi se, da po osvojenem oskarju za najboljšega igralca Cillian Murphy še ni pozabil, katera vloga ga je izstrelila do zvezdniškega statusa. Steven Knight, ustvarjalec priljubljene serije, drame Birminghamske tolpe, je za Birmingham World povedal, da bo Murphy spet igral vlogo vodje tolpe Tommyja Shelbyja v načrtovanem filmu Peaky Blinders.

Sorodna novica Sedem oskarjev za Oppenheimerja, tudi za najboljši film

"Vsekakor se vrača na snemanje," je za publikacijo povedal Knight. "Snemali ga bomo septembra ob cesti v Digbethu." Igralec je bil letos ljubljenec akademije, ki podeljuje najpomembnejšo filmsko nagrado – oskar. Nagrado je prejel za svojo upodobitev fizika J. Roberta Oppenheimerja v istoimenskem filmu Christopherja Nolana.

Oboževalci serije Birminghamske tolpe so na družbenih omrežjih izrazili zanimanje, ali se bo Murphy vrnil k vlogi glede na njegov veliki uspeh z Oppenheimerjem, zdaj pa je jasno, da igralec seriji ne misli obrniti hrbta.

Prvi Irec z oskarjem

Cillian Murphy, ki je upodobil velikega fizika, je pričakovano zmagal v kategoriji najboljšega igralca. Bil je tudi edini, ki se je dotaknil same teme filma: "Posneli smo film o možaku, ki je izumil atomsko bombo – v dobrem in slabem zdaj vsi živimo v Oppenheimerjevem svetu. Zato bi nagrado rad posvetil vsem mirovnikom," je povedal v svojem govoru. Murphy je prvi Irec z oskarjem za najboljšo glavno vlogo v zgodovini.