Klic dobrote, prenos dobrodelnega koncerta iz Celja

Še naprej lahko darujete s klicem na telefonsko številko 01 300 59 60 ali preko spletnega obrazca na www.karitas.si.

Letošnja vodilna misel dobrodelnega koncerta Klic dobrote za družine v stiski je bila Upanje za vse. S pesmijo so zbrane na koncertu nagovarjali skupina Diamanti, Ansambel Unikat, Ansambel Vikend, Monika in Gregor Avsenik, Nuša Derenda, Vivere, Gregor Ravnik, Anuša Mrlak, Lenart Cizej, Helena Blagne, Manca Hribar, Andres Jerman, Jakob Čuk, Barbara Zalaznik, Tina Debevec, Marina Klinc Oset in Dekliški zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije.

Z besedo pa sta nagovarjala voditelja Bernarda Žarn in Jure Sešek. Med dobrodelnim koncertom so večkrat pogledali v Studio 1 v Ljubljani, kjer je bil voditelj Rok Škrlep v družbi predstavnikov Cirkusa Fuskabo med mladimi prostovoljci Karitas in Slovenskimi skavti.

Finančna sredstva, zbrana na dobrodelnem koncertu in spremljajočih akcijah Karitas v decembru, so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer vsako leto pomagajo več kot 22.000 družinam v stiski. Vrata Karitas so ljudem odprta na 445 župnijskih Karitas, kjer se skozi vse leto več kot 9700 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.

Foto: SOJ RTV SLO
Foto: SOJ RTV SLO

Večina posameznikov, ki se obrne na Karitas, se znajde v izjemno težkih okoliščinah, pogosto zaradi pomanjkanja materialnih sredstev, velikokrat pa tudi v duhovni, čustveni stiski.

Paket pomoči, ki ga ponuja Karitas, ne predstavlja zgolj materialne podpore, ampak je hkrati vstopnica v odnos, v katerem se lahko celijo rane življenja.

Posebno pozornost želijo nameniti otrokom in mladim iz revnih družin, ki jih prizadenejo različni dejavniki, kot so negotova zaposlitev, prenizki dohodki, nesreče, zadolženost ali bolezen staršev, kar vse bolj povečuje njihove težave.

Pomanjkanje osnovnih življenjskih potrebščin lahko dolgoročno vpliva na otrokovo življenje. Družine potrebujejo temeljno pomoč pri zagotavljanju hrane, plačilu računov, ogrevanju prostorov in osnovnih higienskih potrebščin.

Naraščajoče cene osnovnih življenjskih potrebščin le še dodatno povečujejo njihovo stisko. Letos bo Slovenska karitas pomoč namenila tudi družinam, prizadetim v poplavah, predvsem najtežjim stiskam glede na škodo in socialne razmere.