Ekipa se s peto sezono poslavlja. Foto: IMDb
Ekipa se s peto sezono poslavlja. Foto: IMDb

Pred dnevi je izšel težko pričakovani napovednik za zadnjo sezono, ki kaže, da bo serija odšla – eksplozivno. Akcije, jasno, ne bo manjkalo, če kaj, je vse skupaj videti še bolj napeto, ekipa pod vodstvom zdaj ujetega Profesorja je stisnjena popolnoma v kot in v svoji najranljivejši izdaji.

Tolpa v peti sezoni še vedno preboleva smrt Nairobi, Profesorjevo mesto na čelu ekipe pa bo prevzela njegova partnerica Lizbona, ki se bo pridružila fantom in dekletom v okupirani Banki Španije.

Berlin se vrača

Tudi v tej sezoni bomo gledalci videli več utrinkov iz preteklosti, med drugim Tokio z njenim takratnim fantom, ki je bil ubit v prvi epizodi prve sezone, vrača se tudi najbolj priljubljeni antijunak, karizmatični Berlin.

"To ni več rop, to je vojna," je slišati v napovedniku – in posnetki obračuna med roparji in špansko vojsko to potrjujejo.

Ustvarjalci Netflixove serije obljubljajo sezono, polno akcije, dramatičnosti in nepričakovanih obratov. Zadnjo sezono bodo pri tej spletni platformi lansirali v dveh delih, prvi prihaja na splet 3. septembra, drugi pa 3. decembra, ko se ekipa dokončno poslavlja.

Nesluteni uspeh male serije

Vajeti prevzema Lizbona. Foto: IMDb
Vajeti prevzema Lizbona. Foto: IMDb

Casa de Papel je iz serije z nizkim proračunom, ki je premiero doživela leta 2017, a imela slabo gledanost, nepričakovano zrasla v TV-velikana, ko je prvo sezono v svojo programsko shemo uvrstil Netflix, a je niti oglaševal ni.

Našli so jo gledalci sami in Casa de Papel je z napetim scenarijem, dodelanimi, kompleksnimi liki in bistro režijo naglo pridobila kultni status in postala najbolj gledana tuja serija na Netflixu vseh časov.

Pri naslednji sezoni je zato produkcijo prevzel Netflix, s tem pa je krepko zrastel proračun – in tudi produkcija je nemudoma postala precej bolj hollywoodska. Igralci, do tedaj znani samo v Španiji, so postali mednarodni zvezdniki, uspeh Case de Papel pa je dal zagon tudi preostalim evropskim produkcijam.