Foto: Reuters
Foto: Reuters

V intervjuju za Variety je igralka poudarila, da se ji letos izteče pogodba, in s tem namignila, da bi bila 17. sezona Talentov v belem lahko tudi zadnja. "Ne vemo, kdaj bo serije zares konec," je dejala Pompeova. "A resnica je, da bi bilo to lahko letos."

Dodala je, da se ves čas bori, da bi bila serija kot celota najboljša, kot je lahko. "Zdi se mi, da imam kot producentka dovoljenje, da to lahko počnem," je razložila in še enkrat dodala, da ne ve, ali je to res njeno zadnje leto v vlogi dr. Meredith Grey, da pa bi zagotovo lahko bilo.

Pompeova se zaveda, da se bo serija najverjetneje končala, ko se bo ona odločila za odhod. "Zato te odločitve ne bom sprejela z lahkoto. Zaposlujemo veliko ljudi in imamo ogromno platformo, za katero sem zelo hvaležna."

Ne glede na to, ali bo to njena zadnja sezona ali ne, upa, da je zapuščina serija s svojo možnostjo združevanja vsem gledalcem pomagala "postati boljši človek".

Pompeova je del zdravniške serije že od premiere leta 2005 in je ena redkih igralcev, ki so v seriji ostali vsa ta leta – poleg nje sta to še Chandra Wilson (Miranda Bailey) in James Pickens Jr. (Richard Webber).

V prihajajoči sezoni, ki na male zaslone prihaja 12. novembra, se bo zdravniška ekipa bolnišnice Grey Sloan Memorial med drugim spopadala tudi s pandemijo covida-19.