Foto: EPA
Foto: EPA

"Že več let ustvarjam igrani film The Legend of Zelda," je v torek na strani X zapisal slavni oblikovalec videoiger Nintendo Šigeru Mijamoto. "Zdaj smo tudi uradno začeli razvijati film, tudi Nintendo je veliko sodeloval pri njegovi produkciji. Do dokončanja bo trajalo nekaj časa, a upamo, da se že veselite," je zapisal. Veteran med filmskimi producenti Avi Arad, ki je sodeloval pri mnogih uspešnih franšizah stripovskih filmov (Spider-Man, Iron Man in X-Men) bo skupaj z Mijamotom koproduciral poskus oživitve še enega animiranega junaka. Film bo režiral Wes Ball (Maze Runner).

Klasična videoigra Zelda, ki jo je Nintendo prvič izdal leta 1986, sledi junaku Linku, ki mora premagati prašiču podobno pošast po imenu Ganondorf (Ganon), da bi rešil Zeldo. Izvirni igrici je v zadnjih 38 letih sledilo več kot 20 novejših različic, zadnja je bila majska The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Mijamoto je od poznih sedemdesetih let prejšnjega stoletja razvil veliko Nintendovih ikoničnih franšiz videoiger. Poleg Zelde je znan tudi po franšizah Donkey Kong in Mario Bros. Legendarni ustvarjalec je bil producent že pri filmu Super Mario Bros, ki je bil izjemno uspešen. Postal je namreč šele deseti animirani film v zgodovini, ki je zaslužil več kot milijardo dolarjev.