V filmu mu bo ime Roberto. Foto: EPA
V filmu mu bo ime Roberto. Foto: EPA

Podjetje Mattel se je odločilo, da se bo lotilo projekta, znotraj katerega bo na velika platna spet prišel eden izmed risanih junakov – Mojster Miha (Bob the Builder). Mattel je leta 2011 za 680 milijonov dolarjev namreč kupil podjetje Hit, ki je imelo v lasti pravice do risanke.

Pri filmu o Mojstru Mihi, ki bo nosil naslov In the Heights, bo kot koproducentka sodelovala tudi Jennifer Lopez. Zvezdnica namerava otroškega televizijskega ljubljenca popeljati v Portoriko, kjer se bo lotil velikega gradbenega podviga. Film bo po napovedih Mattela "globlje raziskoval, kaj pomeni graditi", in bo slavil karibske latinske narode.

Pomaga mu tudi Wendy. Foto: EPA
Pomaga mu tudi Wendy. Foto: EPA

Junaku z imenom Roberto (in ne Robert oziroma Bob), bo glas posodil igralec Anthony Ramos, ki je prav tako koproducent. Dejal je, da je ponosen, da je dodal elemente, ki so navdihnili njegovo življenje. Po njegovih besedah bo to "film o prijateljih, ki delajo skupaj, veselju zaradi čudovitega doma, ki si ga delijo, in o tem, kako lahko ljubezen pomaga premagati vse ovire na poti", poroča BBC.

Risanka Mojster Miha, ki je znana po motu "Bomo zmogli? Bomo, ja!", se je na televiziji BBC predstavila leta 1999 in je imela kar 12 sezon. Veseli gradbeni delavec je bil tudi na drugih televizijskih programih po svetu. Prvotno mu je glas posodil zvezdnik Neil Morrissey, to vlogo pa je od leta 2015 prevzel Lee Ingleby – takrat je stari način ustvarjanja risanke nadomestila računalniško ustvarjena animacija.

Mojster Miha je le eden izmed risanih junakov in igrač, ki se razvijajo za velika platna, po komercialnem in kritiškem uspehu Barbie Grete Gerwig – ta si je med drugim prislužil več nominacij za oskarja. Med drugim bo to uspelo tudi dinozavru Barneyju, ki ga producira Daniel Kaluuya, v pripravi je tudi film, ki ga bodo navdihnile igrače Hot Wheels. Tega bo produciral tudi režiser Vojne zvezd: Sila se prebuja (Star Wars: The Force Awakens).