Foto: IMDb
Foto: IMDb

Castle Rock Entertainment je v torek objavil, da je s Cleesejem sklenil dogovor o vrnitvi televizijske serije, vendar še ni jasno, kje jo bodo predvajali.

John Cleese, eden od prvotnih članov Monty Pythona, se vrača v vlogi hotelirja iz Torquaya Basila Fawltyja.

Cleese je scenarij za Fawlty Towers napisal s takratno ženo Connie Booth, oba pa sta nastopila tudi v glavnih vlogah. V seriji smo spremljali življenje hotelirja in njegove žene Sybil, ko sta poskušala obdržati svoj posel in zakon.

V novih epizodah bo mogoče videti, kako Basil krmari po sodobnem svetu. V oživitvi se bosta Basil in njegova hči, za katero je pravkar ugotovil, da je njegova, združila, da bi skupaj vodila butični hotel.

Cleeseju se bo pri pisanju in igranju pridružila njegova hčerka Camilla Cleese.

V novi seriji bo eden izmed izvršnih producentov Rob Reiner. Za BBC je povedal, da je bilo srečanje s Cleesejem in njegovo hčerko eno izmed "velikih vznemirjenj" v življenju. "Prvi dve sezoni sem gledal tolikokrat, da sem nehal šteti. Sanjal sem, da bom nekega dne sodeloval pri nadaljevanju zgodbe. Zdaj se je to uresničilo."

Reiner je Cleeseja opisal kot "legendo komedije". "Že sama zamisel o sodelovanju z njim me spravlja v smeh."

Serija je bila predvajana na BBC-ju med letoma 1975 in 1979, in sicer v dveh sezonah po šest epizod, ki so trajale okoli pol ure.

Britanski filmski inštitut je leta 2000 izvedel glasovanje med igralci, režiserji in ustvarjalci, serijo so izglasovali za najboljšo britansko televizijsko serijo vseh časov.