Junakinje kultne serije Seks v mestu se vračajo. Foto: IMDb
Junakinje kultne serije Seks v mestu se vračajo. Foto: IMDb

Kratek posnetek prikazuje igralko na snemanju nadaljevanja serije. "Pozdravljeni iz New Yorka, s Pete avenije," najprej pove osrednji lik serije, nato pa razkrije, da bo novo poglavje Seksa v mestu z naslovom And Just Like That ... premiero doživel decembra.

Oboževalci tako ne bodo več dolgo čakali na nove dogodivščine Sarah Jessica Parker, Kristen Davis in Cynthie Nixon v vlogah Carrie, Charlotte in Mirande.

V nadaljevanju bo še kako manjkala Kim Cattrall, ki je v seriji Seks v mestu žela simpatije v vlogi Samanthe in ki je nemara zaščitni znak serije. Cattrall se je odločila, da ne bo sodelovala pri nadaljevanju serije.

Trojici prijateljic pa se bo pridružil lik dokumentaristke, ki jo bo upodobila Nicole Ari Parker, znana po vlogah v filmu Žametne noči in seriji Empire.

Oboževalci niso zadovoljni, ker bo manjkala Kim Cattrall. Foto: IMDb
Oboževalci niso zadovoljni, ker bo manjkala Kim Cattrall. Foto: IMDb

Pri snemanju serije And Just Like That je sodeloval tudi Willie Garson – oboževalcem se je prikupil kot Stanford, Carriejin najtesnejši moški prijatelj –, ki pa je umrl septembra.

Serija And Just Like That … bo sledila likom, "ko bodo potovali od zapletene resničnosti življenja in prijateljstva v 30 letih do še bolj zapletene resničnosti življenja in prijateljstva v 50 letih", so sporočili iz podjetja WarnerMedia.

Na stolčkih izvršnih producentk vnovič obujene serije, ki bo sestavljena iz desetih polurnih epizod, sedijo tako Sarah Jessica Parker, Kristin Davis kot Cynthia Nixon, ob njih pa tudi pisec Michael Patrick King.

Serija Seks v mestu (Sex and the City), ki so jo snemali med letoma 1998 in 2004, je nastala pod peresom Darrena Stara in je temeljila na knjigi Candace Bushnell. V letih 2008 in 2010 sta sledili še filmski nadaljevanji. Napovedan je bil še tretji film v letu 2017, a so snemanje zadnji trenutek odpovedali. Franšizo je vmes dopolnila še serija Carriejini dnevniki (The Carrie Diaries), v kateri je Anna Sophia Robb dve sezoni v letih 2013 in 2014 upodabljala mlado Carrie.