Animirana serija Princ bo le ena izmed izvirnih serij ponudnika spletnih videovsebin HBO Max, ki naj bi začel delovati maja. Foto: HBO
Animirana serija Princ bo le ena izmed izvirnih serij ponudnika spletnih videovsebin HBO Max, ki naj bi začel delovati maja. Foto: HBO

Animirana satirična serija tako nosi naslov The Prince (Princ), dogajanje, povezano s kraljevo družino, pa vidimo skozi oči šestletnega princa Georgea, prvorojenca princa Williama in vojvodinje Cambriške ter pravnuka zdajšnje vladarice, kraljice Elizabete II.

Za serijo, ki jo razvija HBO Max, stoji scenarist in producent Gary Janetti, ki je zaslovel kot pisec scenarija za animirano serijo Family Guy, sodeloval pa je tudi pri humoristični nanizanki Will in Grace.

Prav posebne vrste uspeh je doživel s satiričnim profilom na Instagramu, na katerem objavlja "fotografije" malega princa Georgea, ki jih pospremi s pogosto sarkastičnimi citati. Profilu sledi skoraj 900.000 uporabnikov, kar je prepričalo tudi pristojne pri HBO-ju, da so Janettiju naročili tudi izdelavo animirane serije.

"Veseli nas, da bomo svet, ki ga je Gary ustvaril na Instagramu, oživili na HBO Maxu, da bodo tudi naši gledalci lahko odkrili, kar sledilci na Instagramu že vedo: da je George na smrt smešen, šokanten in presenetljivo prijazen," je ob tem dejala Sarah Aubrey, vodja oddelka za izvirne serije na HBO-ju.

Podrobnosti o njej so za zdaj še neznanka, Hollywood Reporter pa je izvedel, da so producenti že razdelili vloge. Janetti sam bo posodil glas princu Georgeu, Lucy Punch bo njegova mama, vojvodinja Kate, Iwan Rheon bo princ William, Tom Hollander bo upodobil kraljičinega moža Filipa in njenega sina Charlesa, Orlando Bloom bo princ Harry, Condola Rashad njegova žena Meghan, Frances De La Tour pa kraljica Elizabeta. In ker nobena spodobna kraljeva družina ni prava brez butlerja, ga bo v seriji upodobil Alan Cumming.

Vsaka epizoda serije se bo posvečala temu, kako Georgeu išče svoje mesto v 775 sob obsegajoči Buckinghamski palači, so še zapisali ustvarjalci in dodali, da se bo med drugim moral spoprijeti s povsem "vsakdanjimi" težavami – od tega, kako se zriniti mimo krdela korgijev, do tega, kako uspeti v šoli, ki jo obiskuje cel kup ljudi brez modre krvi.