V 4. sezoni Netflixove serije je v ospredju zakon med princem Charlesom in Diano Spencer. Foto: Reuters
V 4. sezoni Netflixove serije je v ospredju zakon med princem Charlesom in Diano Spencer. Foto: Reuters

Kraljeva družina je nad novo sezono po poročanju tujih medijev vse prej kot navdušena, princ William je po besedah virov zgrožen, saj je serija "izkoristila zakon njegovih staršev in ga predstavila na popolnoma napačen način".

Najnovejše epizode priljubljene serije se namreč lotevajo toksičnega zakona med princem Charlesom (upodablja ga Josh O'Connor) in Diane Spencer (v njeno vlogo se je prelevila Emma Corrin).

Kraljeva biografinja in novinarka Penny Junor je pojasnila, da bo Charles najverjetneje "izjemno razburjen" zaradi četrte sezone, predvsem zaradi prizora, v katerem Charlesov prastric lord Mountbatten izjavi, da je Charles kraljevo družino močno razočaral s svojim razmerjem s Camillo Parker - Bowles. "Gre za izjemno kruto in nepravično upodobitev praktično vseh," je novinarka pojasnila za The Times in dodala, da so si ustvarjalci serije "stvari izmislili, da bi ustvarili bogatejšo dramo". Ob tem poudarja, da Mountbattnova izjava o Charlesovem razmerju preprosto ne more biti točna.

Svojo kritiko serije naj bi izrazil tudi princ William. Foto: Reuters
Svojo kritiko serije naj bi izrazil tudi princ William. Foto: Reuters

Tudi Charlesovi zaupniki so za The Mail on Sunday četrto sezono serije obtožili, da je "na dan privlekla stvari, ki so se zgodile med zelo težkimi časi pred 25 oziroma 30 leti, ne da bi pomislili na kakršna koli čustva".

Nezadovoljen tudi William

"Preprosto ni pošteno, predvsem zaradi tega, ker številne upodobljene stvari sploh niso resnične," je razložil eden izmed Charlesovih zaupnikov in dodal, da serija razmerje Charlesa in Camille prikaže v izredno slabi luči. "To je čisto trolanje s hollywoodskim proračunom."

Nezadovoljen je tudi princ William. Eden izmed bližnjih prijateljev je dejal, da so njegovi starši predstavljeni na napačen način, in to samo zaradi večjega zaslužka.

Dickie Arbiter, nekdanji kraljevi svetovalec, sicer poudarja, da je kraljeva družina vajena takšnih in drugačnih upodobitev z namenom zabave, da pa ga skrbi, saj nekateri gledalci Krone preprosto ne bodo ugotovili, da gre za napačen prikaz nekaterih dogodkov.