Turbulentno življenje kralja popa bo prikazano na velikih platnih. Foto: Reuters
Turbulentno življenje kralja popa bo prikazano na velikih platnih. Foto: Reuters

Film Michael bo po besedah znanega filmskega studia "raziskal zapletenega moža, ki je postal kralj popularne glasbe". Biografija, ki bo pod budnim očesom režiserja Antoina Fuque začela nastajati že letos, bo vsebovala vse vzpone in padce glasbene ikone, pa tudi nekaj njegovih najznamenitejših nastopov.

Z režiserjevo izbiro glavnega igralca se je strinjal tudi producent Graham King, ki je povedal, da je Jaafar Jackson sposoben pokojnega strica na platnih prebuditi od mrtvih. "Takoj je bilo jasno, da je on edina prava izbira za to vlogo," je povedal King in dodal, da komaj čaka na končni izdelek.

Kako bodo v filmu prikazane obtožbe?

Čeprav studio Lionsgate zatrjuje, da so se dotaknili vseh delov Jacksonovega življenja, se elegantno izogibajo neposrednih izjav glede sojenja legendarnemu pevcu leta 2005 zaradi spolne zlorabe otrok. Prav tako niso komentirali obtožb iz dokumentarnega filma Leaving Neverland leta 2019. V 2005 je porota Jacksona oprostila obtožb, ki so ga bremenile spolne zlorabe 13-letnika, v dokumentarcu Leaving Neverland pa sta ga enakih kaznivih dejanj obtožila še Wade Robson in James Safechick. Takrat sta zatrdila, da ju je pevec med sedmim in desetim letom starosti v devetdesetih letih prejšnjega stoletja večkrat zlorabil. Pravni ekipi Jacksonovih je tudi v tem primeru, ki je pozneje romal na sodišče, uspelo oprati pevčevo ime.